İZMİR'de 22 Ocak 2019 tarihinde açılacak olan 13. IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için hazırlıklar sürüyor. Fuara 89 ülkeden ziyaretçi gelecek, A Holü'nde gelinlik ve damatlık, B Holü'nde ise abiyeler yer alacak. Fuara bir buçuk aylık bir süre varken geçen yılın metrekaresine ulaşıldı.

2019 yılının ilk fuarı olarak Fuar İzmir'de gerçekleşecek 13. IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için çalışmalar devam ediyor. 22 Ocak'ta kapılarını açmaya hazırlanan moda buluşması öncesinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Bilgilendirme ve Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Buluşmada İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Z. Gül Şener, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Sertbaş, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayi İşadamları Derneği Başkanı İsmail Sadi Doğan, sektör profesyonelleri, tekstilciler, modacılar ve firma sahipleri toplantıda bir araya geldi. Toplantıda 22 - 25 Ocak tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir için yapılacaklar ve yapılması gereken konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Fuara 89 ülkeden ziyaretçi gelecek. A Holü'nde gelinlik ve damatlık, B Holü'nde ise abiyeler yer alacak. Fuara bir buçuk aylık bir süre varken geçen yılın metrekaresine ulaşıldı. Türkiye'nin 81 ilinden ziyaretçi bekleniyor.

'TEK BİR HEDEFİMİZ VAR ÖNCE SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARINI GİDERMEK'

İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener, fuarı Türkiye'nin gelinlik ve abiye sektörünün geldiği noktanın uluslararası alanda daha iyi tanıtılabilmesi için yaptımlarını belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'de üretim yapabilen ve bizim fuarımıza katılma potansiyeli olan her firmanın fuarı olmaya çalışıyoruz. Biz bir fuarcılık şirketiyiz. Kökenimiz itibariyle de bir şehir şirketiyiz. Ama bir şirket bir fuarı neden yapar diye önce ona bakmamız lazım. Öncelikle konumuz Türkiye'nin ihracatını artıracak sektörlerde nitelikli işler yapmak. Yapılan nitelikli işin de nitelikli şekilde pazarlanmasını sağlamak. Fuar yapmamızın sebebi Türkiye'nin gelinlik ve abiye sektörünün, geldiği noktanın uluslararası alanda daha iyi tanıtılabilmesi. Yaptığımız iş sektörlerin katma değerli ürünlerinin doğru şekilde pazarlanmasını sağlamak. İzmir'den başlamışız, bunu yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Tek bir hedefimiz var önce sektörün ihtiyaçlarını gidermek, sektörü dünya liginde olması gereken yere çıkması adına katkı koymak. Sonra da İzmir olarak Türkiye'ye bu sebeple gelecek yabancılarından pay almak."

'KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ'

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, "İnşallah çok başarılı bir fuar yaşarız, biz yanındayız. Göz bebeğimiz bir fuar. Her türlü desteği yapmaya çalışıyoruz, müşterisiyle, standıyla, teşvikiyle elimizden geleni yapıyoruz. Yılların tecrübesiyle yapılan bir fuar. Geriye gelme ihtimali yok, ilelebet böyle gidecektir" diye konuştu. Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay da "İnanılmaz bir yolculuk yaptık bu fuar başlarken. Gelin ve Damat Fuarı vardı İzmir'de Kültürpark'ta yapılan. 60 firma gibi bir firmayla başladık, Avrupa'nın en büyük fuarı haline gelmek çok gurur verici. Bu saatten sonra kendimizle yarışıyoruz gibi bir durumdayız" diye konuştu.