EGE MECLİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti ile yapılan ittifak konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının ardından açıklama yapan Başkan Deniz Yücel, "Elbette ittifak konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olan da il örgütümüz" dedi.

CHP’nin ilçe başkanları ile il binasında bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu. İlçe başkanları ile İYİ Parti-CHP ittifakının yanı sıra  seçim hazırlıklarına dair görüşmeler yaptığını kaydeden Yücel, "Seçim yaklaştıkça seçim hazırlıkları ve ittifaklar konusunda yeni  gelişmeler yaşanıyor. Bizler de İzmir örgütü olarak bu gelişmeleri değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak için koordinasyon toplantılarımızı sıklaştırıyoruz" dedi. Yücel, İYİ Parti ile yapılacak ittifak ve seçim çalışmaları konularını ele aldıklarını da söyleyerek, "Elbette ittifak  konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olanda il örgütümüz" diye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN BAŞARIYA ULAŞMAK’

İttifak konusunda, diğer tüm konularda olduğu gibi genel merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Deniz Yücel, "Bugünkü toplantıda  İlçe başkanlarımızın ve parti örgütümüzün görüşlerini, önerilerini aldık, değerlendirmelerde bulunduk. Bu görüşlerimizi genel merkezimizle paylaşacağım" dedi.

İYİ Parti ile yapılacak ittifağı çok önemsediklerini de ifade eden Yücel, şöyle devam etti:

"İttifakı sadece partiler için değil, Türkiye'de huzurun, uyumun, demokrasinin ve refahın hakim kılınması için gerekli görüyoruz. İttifakın uygulanma şekli ve şartları konusunda farklı düşünceler olabilir ama önemli olan başarıya ulaşmaktır. Bizim bir hedefimiz var, İzmir'de Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçelerimizde 30'da 30 yaparak, tüm belediyeleri kazanmak istiyoruz. Bu hedefe ilerlerken en iyi yol haritasını çıkarmak ve ona göre ilerlemek içinde ilçelerimizle uyum içinde çalışıyoruz." (Umut KARAKOYUN/DHA)