MHP Genel Merkezi’nin eski CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz ile de temas kurduğu öğrenildi. Yılmaz’la bazı partililer aracılığıyla temas kurulduğu, ancak yüz yüze bir görüşmenin gerçekleşmediği belirtildi.
 
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AK Parti ve MHP arasındaki büyükşehirlerde yürütülen ittifak çalışmalarında iki parti arasında tam uzlaşma sağlandı. Sıra, ilçelerdeki jestlere geldi.
 
İttifak kapsamında, Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu Bitlis Ahlat'a karşılık, Osmanlı Beyliği'nin ilk başkenti Bilecik Söğüt'ün verilmesi konusunda bir jestleşme planlanıyor.
 
Bitlis'in Ahlat ilçesinde MHP'nin AK Parti'nin adayını destekleyeceği belirtilirken, AK Parti'nin de Bilecik'in Söğüt ilçesinde MHP'yi destekleyeceği ifade edildi. İki parti Osmaniye dışındaki 50 ilde seçimlere kendi adayıyla girecekken, MHP'nin 2014 seçimlerinde yüzde 42 oy aldığı Iğdır'da 'hassasiyeti' bulunuyor.
 
MHP kurmayları, ittifak kapsamında MHP'ye bırakılan Adana, Mersin ve Manisa'da kesinlikle bir aday değişikliğine gidilmeyeceğine dikkat çekiyor. İttifak kapsamında da iki partinin İstanbul, Ankara ve Adana'da ortak miting düzenleyebileceği ifade ediliyor. 24 Haziran seçimlerinde her partinin ayrı tüzelkişiliği bulunması nedeniyle ortak mitinge sıcak bakmayan MHP'nin, yerel seçimlerdeki sürecin hassasiyeti nedeniyle böyle bir karar alabileceği ifade ediliyor.
 
MHP Genel Merkezi'nin eski CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz ile de temas kurduğu öğrenildi. Yılmaz'la bazı partililer aracılığıyla temas kurulduğu, ancak yüz yüze bir görüşmenin gerçekleşmediği belirtilirken, partinin Yılmaz'ın MHP'den Çankaya Belediye Başkanlığı için adaylığı ile ilgili olarak dolaylı taleplerini aktardığı ifade ediliyor.