TARKEM 2017 Yılı Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar neticesinde mevcut 10.000.000 TL olan sermayesini 20.000.000 TL’ye artırmak üzere gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı‘nda sürpriz bir karar ortaya çıktı. 

Ortaklarımızın %70 katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Genel Müdür Sergençİneler’in yapılan çalışmaları anlattığı sunum sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu söz aldı. Yapılan çalışmaların hız kazandığını ve projenin finansal sorunlardan ötürü sekteye uğramaması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, sermayenin 20 milyon TL yerine 25 Milyon TL’ye artırılması gerektiğini belirtti. 

Belediye olarak her türlü desteği verecekleri sözünü veren Kocaoğlu, ortakların da taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Gelen öneri üzerine oylamaya sunulun bu teklifle, TARKEM sermayesinin 25.000.000 TL’ye çıkarılması ortaklarımızın oylarıyla kabul edildi. 

İzmir’in Tarihi Kent Merkezi’nin kalkınmasında TARKEM’e verdikleri destek ve inanç için tüm ortaklarımıza teşekkür ederiz.