CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de soruları yanıtladı. "Eminim ki İstanbul'a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir" diyen İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu, "Perşembe günü manifestomuzu Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11.00'de açıklayacağız" diye konuştu. Göreve geldiği takdirde ilk projesinin ulaşım olduğunu belirten İmamoğlu, İstanbul'da oy hedeflerinin yüzde 51 olduğunu açıkladı. "Bu akşam bizi izleyenlerin hepsi bana oy verecek" iddiasında bulunan CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı İmamoğlu, seçim sloganı olarak ilk etapta "İmamoğlu varsa çözüm de vardır" olacağını söyledi...
 
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.
 
İmamoğlu İstanbul'da AK Parti'nin ilk yıllarında başarılı bir belediyecilik örneğini sergilediğini söyleyerek şöyle konuştu: '94'ün son yıllarını kastediyorum. Bunu kendilerine de söyledi. Ama şimdi yönetim kabiliyetini yitirmiş, yönetim şevkini yitirmiş bir İstanbul'da kenti hisseden ve kenti birbirinden ayırt etmeyen kurulu bir toplum yaratma arzusundayız'.  TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olursa kendisini arayıp şans dileyeceğini söyleyen CHP'li aday İmamoğlu, seçim sandıklarında güvenliğin tam olarak sağlanacağını söyleyerek, 'sandığa atılan oylarla değil sayılan oylarla seçim kazanıyorsunuz' dedi. İmamoğlu, konuşmasının sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir anısına yer verdi: 'Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakan'dı. Beylikdüzü'nde bir açılışta tanıştık. Kendisine "Sayın Başbakanım bana borcunuz var"' dediğimde 'Ne borcu' diye sordu. Ben de Güngören'de köfteci dükkanı çalıştırdığımda kendisinin iki kez dükkanıma geldiğini ve hesap almadığımı söyledim" dedi. 
 
İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
"İSTANBUL'UN YENİ NESİL BİR BELEDİYEYE İHTİYACI VAR"
 
İstanbul seçmeni neden Ekrem İmamoğlu'na oy versin?
 
25 yıldır bir İstanbul yönetimi yaşıyor İstanbul. Eksileri vardır artıları vardır. Hatta çeyrek yüzyıl diyebiliriz. 25 yıl birazcık, artık insanlara yetmiyor. Hatta biraz da enerjisi düştü. İnsanlar aslında mutsuz. Neredeyse 10 bin yıllık kent, dünyanın merkezi olmaya namzet. Dünya kentinin enerjiye, yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyacı var. İstanbullular'ın yüzde 60'a yakını 'Fırsatını bulsam bu kenti terk ederim' diyor.
 
"İSTANBULLU ÇÖZÜM ARADIĞINDA ULAŞACAĞI MAKAMI BULMALI"
 
Biz o enerjiyi vereceğiz insanlara. Bunun adına güleryüz, paylaşmak, ortak akıl, ortak masa, her sorunu konuşabilmek... Vatandaş 'Bu benim belediyem' diyecek. İşte tam da bu buluşmayı, enerjiyi vaat ediyorum. Çözümü vatandaşla buluşturan yeni nesil bir belediyecilikten bahsediyorum. Bu değişime biz hazırız. Bir kere, İstanbul kenti mutlu olmalı. İnsanlar sokağa öfkeyle çıkmamalı. Sorunun karşısında muhatabını bulmalı. Çözüm aradığında buluşabileceği makama ulaşmalı.
 
"İLK 4-5 YILLARININ BAŞARILI GEÇTİĞİNİ KENDİLERİNE DE SÖYLEDİM"
 
Bir işadamı olarak sivil topluma, sosyal hayata meraklı olan birisi olarak bu sürecin içerisindeyim. İlk yıllarda faydalı metotları, insan ilişkileri bakımından çok değerli zamanlar geçirmiştir. 94'ün son yıllarını kastediyorum. Bunu kendilerine de söyledim. Toplumla buluşma anında özverileri, yönetime aç bir anlayışın insanlara olan sevgisi, insanların beklentisi için denebilir ilk 4-5 yıl için. Yönetim kabiliyetini yitirmiş, yönetim şevkini yitirmiş bir İstanbul'da kenti hisseden ve kenti birbirinden ayırt etmeyen kurulu bir toplum yaratma arzusundayız.
 
"UMARIM TÜRKİYE YEREL DEMOKRASİSİ BUNU BİR DAHA YAŞAMAZ"
 
Büyükşehir belediye başkanlığı gönlünüzden geçti mi?
 
Tabii ki. Beylikdüzü'nü yönetmek, yarınlarda İstanbul'u yönetmek demişim. Sizi hayale götüren, sizin istekli olmanızdan ziyade toplumun sizi itmesidir. İnsanlar sizi hisseder, o sürece iter. İnsanlardan kastım İstanbul'un yaşayanları... Bu tetikleme sonrasında parti yöneticilerinin dikkatini çekersiniz. Bizim parti büyüklerimize, başta genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada işaret, sinyal ne zaman derseniz, mâlum sayın Topbaş istifa ettirildi biliyorsunuz. Şunun altını çizmek isterim, umarım Türkiye'nin yerel demokrasisi böyle bir şeyi bir daha yaşamaz.
 
"2018 EYLÜL BAŞINDA BU GÖRÜŞMELER OLDU"
 
Sayın Genel Başkanımız ve bulunduğumuz ortamda bir kısım MYK üyelerimiz, il başkanlarımız bize görevi tevdi etti. Biz de 'Onurdur' diyerek süreci başlattık. 2018 yılının Eylül ayında o sinyali ben aldım.
 
"ORTANCA OĞLUM 'BABA HİÇ DÜŞÜNME GÖREV SANA GELMİŞ' DEDİ"
 
Toplumun gücü, siyasetin gücü ama çekirdekte ailenin gücü önemli. Genel başkanımızın güzel cümleleri ile bizim arzumuz birleşince bunu eşimle ve çocuklarımla, sonra anne ve babamla paylaştım. Daha sonra siyasi ailemle paylaştım, Beylikdüzü halkıyla başladım. 13 yaşındaki ortanca oğlum 'Baba hiç düşünme bu görev sana gelmişse almalısın' dedi. 'Atatürk'e iş düştüğünde hiç düşündü mü?' dedi. Ailece bu sürece tam konsantre olduk.
 
"ADAY OLURSA BİNALİ YILDIRIM BEY'İ ARAR ŞANS DİLERİM"
 
Binali Bey'in rakibiniz olmasını ister misiniz?
 
Ailece uyumlu bir süreç yönetiyoruz. Siyasi ailem ve Beylikdüzü ailemden bahsetmeden geçemeyeceğim. Hayatım boyunca rakip diye bir kavramla ilgilenmedim. Hele siyasi rakip gibi bir kavramla ilgilenmedim. Ne siyasi rakibi, ne siyasi partiyi konuştum. Sadece alanımda üretmek istediğim konuyla alakadar oldum. Rakibim belli olunca arayıp şans dileyecek olan benim. Benim böyle bir duvarım yok. Mutlak görüşmek istediğini, hangi tasarımlarım var, paylaşmak isterim.
 
"SAYIN YILDIRIM'LA DAHA ÖNCE GÖRÜŞTÜM SORUNLARI İLETTİM"
 
Kendisinden daha önce randevu aldım, görüştüm. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak randevu istedim. Sayın Hamzaçebi ile birlikte randevumuzu ilettik. Sorunlarımı aktardım, dosyamı verdim. En azından bilgi sahibi yaptım. Genel Başkanımdan izin alarak gittim.
 
"İNANIYORUM Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANI BİLE BANA OY VERİR"
 
Binali Yıldırım sizin için avantaj mı, dezavantaj mı?
 
Enerjisi yüksek bir insanım. Günde 20 kilometre İstanbul'u arşınlamak istiyorum. O heyecanla, süratle gezerken dönüp arkaya rakibim kim diye bakamam açıkçası.
 
Sahada sayın Erdoğan da olacak. Bu sizi tedirgin ediyor mu?
 
Hiç etmiyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. İstanbullular'la ilgineceğim. Üreteceğim işler İstanbul ile ilgili. Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul'a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir.
 
" 'BEN BU SÜRECE DAHİL OLMALIYIM' DİYEREK SİYASETE GİRDİM"
 
Ben çok şanslıyım. Babam işadamı, annem köyde üreten bir kadın... Aslında müthiş bir harman... Emek nedir, emekçilik nedir biliyorum. Yokluk nedir biliyorum. İktisatlı bir çocuk olarak yetiştim. Harçlığım belliydi, 1 kuruş fazla olmazdı. Sizi üst üste koyan unsurlar bunlar. 2 yıllık Kıbrıs maceram var. İstanbul'da üniversite hayatım var. 2000'li yıllarda kendi yaşadığım alandaki yerel yönetimden şikayet ederek buralara geldim. Oradaki kibir, vatandaştan uzaklaşma beni çok yordu. 'Ben bu sürece dahil olayım' dedim. Bu beni siyasete itti.
 
"HERKESİN OYUNU ALAMAYABİLİRİM AMA TAMAMININ GÖNLÜNÜ ALABİLİRİM"
 
Türkiye çok kutuplaştı. Ben kendimi burada ifade edebiliyorum. Yapabileceklerime CHP'de karşılık görüyorum diye düşündüm. Bu toplumda farklı referanslar, insanlar ya da kurumlar aleyhine kullanılabiliyor. CHP'de çok değerli bir siyasi tecrübe yaşadım. O dönemde İstanbul'da kazanılan tek belediye olması başka bir vitrini ortaya koydu. Ben kişinin yaptığı hataların, kurumu bağlamayacağını ispat ettim. Belediye başkanı olduğumda söylemiştim, 'Bu kentte oyunu alamayacağım bir kişi yaşamıyor' demiştim. Evet herkesin oyunu alamayabilirim ama tamamıyla gönlünü alabilirim.
 
"PARTİMİZDE VATANDAŞLA BULUŞMA ANLAYIŞI ÇOK GÜÇLENDİ"
 
Sayın Erdoğan kapı kapı dolaşıp tüm seçmene dokundu. CHP'nin hatası bu mu oldu?
 
Vatandaştan uzaksanız gerisi teferruata giriyor. Vatandaşla buluşma faaliyeti partimizde oldukça güçlendi. Partiye bu tavrı yapıştırmanın da çok doğru olmadığını düşünüyorum. Her partide bu tarz yönetim anlayışı olmuştur. Bir gerçektir ki son dönemde siyasi başarı vardır.
 
"RAKİBİN YAPTIĞI İYİ BİR İŞ VARSA BUNU ALMAK KOPYACILIK DEĞİL"
 
Rakibin yaptığı iyi bir iş varsa bunu alır zevkle uygularım. Bu kopyacılık değildir. Farklı bir ülkede iyi bir uygulama varken bunu alıp uygulamak aslında itibarlı, olgun bir iştir. Başarı varken rakibi küçümsemeyi doğru bulmadığımı ifade ediyorum.
 
"İSTANBULLU BANA BAKACAK KENDİSİNİ GÖRECEK"
 
Yaşam değerleri bakımından sizi solcu, toplum değerleri bakımından sağcı ilan ederler. Bu klişelere karşıyım. Siz insanların duygularına hitap edeceksiniz. Herkes benim ailemde var. İstanbullu bana bakacak, kendisini görecek. Bütün bunlar toplumsal deneyimden geliyor. Siz bu toplumun muhafazakâr değerlerini, çağdaşlaşma değerlerini yok sayabilir misiniz? Asla!
 
"BEN CAMİDE FATİH SULTAN MEHMET'İN MESAJINI VERMEK İSTEDİM"
 
Beni bilen biliyor. Yüzbinlerce Beylikdüzü halkı beni biliyor, partililerim beni tanıyor. Hayat prensiplerimi herkes biliyor. İnanca, yaşama, çağdaşlığa, demokratlığa olan tutkularımı herkes biliyor. O gün Fatih Sultan Mehmet'le ilgili mesaj vermek için oradaydım. Yoksa camilerde mesaj vermek istemem. Ben Kur'an kursunda Kur'an eğitimi almış bir insanım.
 
"RAKİP BELEDİYE BAŞKANININ TOPLANTISINA GİTTİM ALKIŞ ALDIM"
 
4 yıl boyunca bütün siyasi parti başkanlarını toplayıp moderatörlük yaptım. 'Beni sorgulayın' dedim. Sizinle bir anımı paylaşayım. Beylikdüzü'nde belediye başkanı adayıydım. Gecenin bir vakti kültür binasında toplantı vardı. Dediler ki, 'Mevcut belediye başkanının toplantısı var.' Tek başına o binaya girdim. Beni alkışladılar. Bana gülerek 'Ne işin var?' dedi. Ben de, 'Güzel projelerin varsa dinlemeye geldim' dedim.
 
AKİT YAZARI HASAN KARAKAYA İÇİN NEDEN TAZİYE DİLEDİ?
 
Üç hafta içinde bana hakaret eden üç köşe yazısı yazmış insandan bahsediyoruz. Ama bu insan benim ilçemde yaşıyor. Benim ilçemde yaşayan hemşehrimin ölümüyle ilgili rahmet diledim. Tam da bu. Belki de yaşasaydı onunla ilgili mahkeme başvurusunda bulacaktım.
 
"SAYIN MUHARREM İNCE 'VERİLEN HER GÖREVE KOŞACAĞIZ' DEDİ"
 
Sayın Muharrem İnce, 'İstanbul'da buluşacağız, verdiği her göreve koşacağız' dedi. Sayın Gürsel Tekin'le ve bütün partili yetkililerimle görüştüm. Siyasi hayatta beraber yürüdüğünüz insanların başarısı sizi gururlandırır. Stratejik olarak İstanbul'da bütün arkadaşlarıma söyledim, 'Fit olun, koşacağız' dedim. Çok da miting hayali kuran birisi değilim. Birebir kendimizi onlara hissettirmek daha etkili. Mitingler biraz insanları ayırıyor.
 
"SAYIN TEKİN'LE ÇOK BULUŞACAĞIZ SİZ DE BİZİ İZLEYECEKSİNİZ"
 
Sayın Gürsel Tekin'in tecrübelerinden ve sahada edindiği izlenimlere tabi olduğumu söyledim. O da zevk duyacağını söyledi. Kampanya modelimiz içinde herkes var. Sadece İstanbul milletvekilleri ya da MYK ve parti meclis üyeleri yok. Her arkadaşımız bu sürece aktif olarak katılacak. Sayın Tekin'le birçok defa buluşacağız. Siz de bizi izleyeceksiniz.
 
"OCAK AYININ İKİNCİ HAFTASINDA ADAYLAR AÇIKLANACAK"
 
39 ilçede doğru aday tespiti için hep birlikte çalışacağız. Elbette bunun parti meclisi ve MYK ayağı var. Kişiler irdelensin, 400'ün üzerinde aday adayımız var. Biz İstanbul'u yönetmeye talibiz. Bir ilçede 20 aday adayı vardır ama bir kişi aday olacak. Diğerlerinin onun yanında olması gerektiğini vurgulayacak. Ocak ayının ikinci yarısına kalmadan bu sürecin toparlanacağını düşünüyorum. Bu perşembe günü manifestomuzu Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11.00'de açıklayacağız.
 
BİZİM TEK KRİTERİMİZ BAŞARI VE DİNAMİZ
 
"İlçe başkanlarında kriterler ne olacak? Beşiktaş'ta bir kadın adaydan bahsediliyor."
 
Kriter başarı, dinamizm. Ahlâklı bir süreç yöneteceğiz hep beraber. Bu kriterlerin tercih silsilesi var. Burada demokratik bir sentez yapılır. En doğru kararı vermek, en yüksek oyu almak, üretim becerisi, tecrübe hepsi biraraya gelecek şekilde karar almak. Her biri bizim için aynı. Tercih yapılana kadar.
 
İMAMOĞLU'NDAN ABDULLAH GÜL VE SARIGÜL YORUMU
 
Sayın Abdullah Gül ile görüştünüz mü?
 
Yok hayır. Çok önce bir görüşmemiz olmuştu.
 
Sayın Sarıgül, 'parti kazanmayı hedefliyorsa benim gibi tanınan, bilinen bir kişiyi koyarlarsa benden Ekrem Bey'e oy gelir. Ekrem Bey'in beni istemesi lazım' dedi?
 
Sayın Sarıgül başarılarını bildiğimiz siyasi kimliktir. Belediyecilikte çok güzel işlere imza etmiş birisidir. Süreç işliyor, parti meclisi, MYK ve parti başkanımızın iradesi var.Tüm bunlara bakılarak karar verilecek.
 
"MERAL HANIM BENİ ARADI ÇOK MUTLU OLDU, ONUR DUYDUM"
 
Sayın Akşener beni aradı, başarılar diledi. Çok da mutlu oldum, onur duydum. Ben aslında bir İstanbul ittifakı, kentlinin şehirlinin, İstanbullu'nun aradığı şekilde temsil edilmeyi düşünüyorum.
 
HDP olacak mı?
 
Herkes olacak. Mevzu yaşadığımız yer. Konuştuğumuz İstanbul. Bu kentte 1 milyon 200 bin 0-5 yaş arası çocuk var. Minimum 2 milyon ebeveyn var. Bu kentte bu çocukları geleceğe nasıl hazırladı İstanbul? Kreş mi açtı, ne yaptı? Bütün bunları anlatacağız.
 
"HDP'DEN OY ALMAK İÇİN ÖZEL BİR ÇALIŞMAYA GEREK YOK"
 
HDP oylarını alabilmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız?
 
Özel bir çalışmaya gerek yok. Farklı bir şey istemiyorlar ki, insana saygı, eşit haklar. Türkiye'nin yeni nesil belediyeye ihtiyacı var. 16 milyon nüfusu var İstanbul'un. Biz bu kentin problemlerini çözmezsek hangi ideolojiyi konuşabiliriz.
 
"BU AKŞAM BENİ İZLEDİKTEN SONRA MUTLAKA SANDIĞA GİDECEKLER"
 
Bazı CHP seçmenleri üzerinde 24 Haziran sendromu var. Siz küskün CHP seçmenini sandığa nasıl götüreceksiniz?
 
Ben bu akşamı izledikten sonra karar verdiklerini düşünüyorum. Tamam o seçim sonrasnda bir umutsuzluk vardı. Ama biz şu anlatacaklarımızla, hatta bir test yapabilirsiniz, yarın sizin etrafınızda 100 kişi varsa, bu programı izlemişse lütfen sorunuz. Bizi tanıdıklarında inanacaklar, ben küskün CHP'li, sandığa gitmeyecek CHP'li olabileceğini asla düşünmüyorum.
 
"1 NİSAN'DA BİZE OY VERMEYENLER DE İSTANBUL'U YÖNETECEK"
 
24 Haziran seçim gününü iyi yönetemedik. Sonrasını iyi yönetemedik. Ama bunların hepsini geride bıraktık. Mükemmelbir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. 1 Nisan itibarıyla oy vermeyenlerin de yöneteceği İstanbul başlayacak. Şu anda erişilemeyen bir büyükşehir belediyesi var. Bürokrasisi kaç defa değişmiş. Bizimle beraber büyükşehir belediyesinde çalışan her yönetici, her emekçi hak ettiği değeri bulacak.
 
SANDIĞA ATILAN OYLARLA DEĞİL SAYILAN OYLARLA SEÇİM KAZANIRSINIZ
 
Seçim güvenliği için nasıl bir ekiple çalışıyorsunuz?
 
Şu anda kuruluş aşaması başladı. Ben tam 13 seçim yönetmiş birisiyim. Dolayısıyla seçim tecrübem çok yüksek. Seçimin en önemli kavramlarından biri sandığa atılan oylarla seçim kazanamazsınız, sandıktan çıkan ve sayılan oylarla seçim kazanırsınız. İlk açıklamayı bizim merkezimiz olacak. Alanda sandıkta 100 bini aşkın insan görev yapacak. Oyların doğru sayılmasıdır amacımız. Oylar kime verildiyse o oyların doğru sayılmasıdır.
 
BEŞİKTAŞ VE ATAKÖY'DEKİ ARKADAŞLARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUM
 
Erdem Gül'ün Adalar Belediye başkanlığı adaylığı kesinleşti mi?
 
Hiç bilgim yok. Henüz konuşulmuş bir konu değil.
 
Beşiktaş'ta Hazinedar ve Ataşehir'de İlgezdi'nin durumu nedir?
 
Her iki belediye başkanı bizim belediye başkanımızdır. Şu anda haklarında verilmiş yasal bir hüküm yok. Ne kadar adildir, hukukidir tartışılır, bizim için doğru olmadığını düşünüyoruz. Kendileriyle halen de görüşüyorum. Sürecin devam etmesine dönük kavramlar diğer aday adayları için neyse o iki arkadaşımızla aynı şey geçerli.
 
SEÇİM SLOGANI: İMAMOĞLU VARSA ÇÖZÜM DE VARDIR
 
"İmamoğlu varsa çözüm vardır" demiştik. Lansman günü bu kavramı ortaya koyacağız. Yeni kavramlar da eklenebilir. Kampanya ve proje merkezimiz var. Bizim çalıştığımız ofisler var. Hepsini birleştirerek çalışmaya başlıyoruz. Ekibimizin içinde liyakatlı, şehirciliğe, kent psikolojisine, kadına, çocuğa her konuya değinen insanlar var. İstanbul'u yönetmeye talip olan insan kenti tek başına yöneteceği iddiasında ise zaten o süreç bizi buraya getirdi. Tam tersi kapıları açacağız. Burada bir sürü beyin var.
 
GÖREVE GELİRSE KANALİSTANBUL PPOJESİNİ İPTAL EDECEK Mİ?
 
İttifakları ilçelerde görebilecek miyiz?
 
Şu anda bahsettiğiniz konuda sadece İYİ Parti ile ittifak görüşmesi yapıldı. Onun alt kavramlarıyla ilgili henüz benim bilgim yok. Ben şu anda partimin üst kurulu görüşme yapılıyorken, parti içi meseleyi kamuoyuna açıklamayı ahlâki bulmuyorum.
 
Belediye başkanı seçilirse iptal ettiği projeler var mı? Kanalistanbul'u iptal etmeyi düşünüyor musunuz?
 
İstanbul'un önceliği nedir? Önceliği olmayan bir konuyu bırakın burada tartışmayı. Ben Kanalistanbul'la ilgili 1 saat anlatabilirim. Tahrip aldığı alan, denize vereceği zarar, hafriyat yükünün kullanılacağı alandaki sorunlar. Birçok teknik konum va. İstanbul'da hissedilen en büyük sorun trafik.
 
"BU İLİN ACİLEN METROYA İHTİYACI VAR ORAYA YÖNELECEĞİZ"
 
Deprem derhal tedbir alınması gereken bir konu. 1999'dan beri depremi konuşuyoruz. Toplanacak alan kalmadı İstanbul'da. Kanalistanbul'dan önce bu ilin sorunları var. Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var. Bizi ulaşım adına tamamen işimiz orada olmalı. Şu anda raylı sistemin payı yüzde 14. Biz buna yoğunlaşacağız. Doğruyu alkışlarız, yanlışa dur deriz.
 
"BU KENTE BİR ANAYASA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ"
 
Sayın Cumhurbaşkanı da dedi. Sizin İmar felaketine bakış açınız nasıl?
 
İstanbul bu hale niye geldi? Bu coğrafya bunu kaldırır mı? İstanbul nereye gidiyor? İmarın bir sınırı var mı? Dünyada bir kentin bitiş noktası vardır. Bu kente bir anayasa hazırlamak istiyoruz. Çocuklarımıza yaşanacak bir İstanbul bırakmak istiyoruz. Şu an İstanbul'u koruyan bu milletin vicdanıdır.
 
"SAYIN CUMHURBAŞKANI AÇILIŞLARA SAYIN SÖZEN'İ DAVET EDİYORDU"
 
SHP dönemindeki İstanbul'dan memnun muyuz?
 
Ben iyi hatırlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı belediye başkanı iken birçok açılış törenine sayın Sözen'i davet ediyordu. Neyi başlattı ben neyi tamamlayacağım. Bir nezaket vardı o dönemde. Sonra bir anda ne değişti? Bizim bagajımızda yük olacak hiçbir şey yok. Ben İstanbullular'a söylüyorum, Beylikdüzü'nde 350 bin insan yaşıyor. Lütfen beni onlara sorun. Ben Beylikdüzü'lü hemşehrilerim bir kardeşi bir evladı olarak İstanbul'a talibim.
 
"RAUF DENKTAŞ EVİ BEYLİKDÜZÜ'NDEYDİ"
 
O heykeli Beylikdüzü'ne niye yaptınız?
 
Üzülüyor ve utanıyorum. Tarihi incelemeden, irdelemeden ne yazık ki bazı siyasiler olmak üzere inanmış gibi anlatmaları, olmuş gibi anlatan gazetecileri gerçekten kınıyorum. Bir Rauf Denktaş'ın evi Beylikdüzü'nde. Ben Rauf Denktaş'la tanıştım. Kıbrıs'TA 2 yıl yaşadım. Rauf Denktaş ve Kıbrıs Anıtı yaptık. Bunun bir köşesinde 1974'deki harekatın imkanını tanıyan Londra konferansının bize resmedilmesi. Bu bir sanat eseri. Sanatla tarih anlatılıyor orada. Ben o anıtı Kıbrıs gazilerimizle açtım. Benim milli duygularım, beni milli duygularla sorgulamaya kalkanları boğar.
 
"GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖNCELİKLİ PROJEMİZ ULAŞIM OLACAK"
 
İlk icraatım şu ulaşımla ilgili acil eylem planlarıyla ilgili çok değerli masalar kuracağız. Taksicinin, servis şoförünün, minibüsçünün derdi var. Öğrencilerin ulaşım derdi var. Aktarmadan dolayı ödediği yüksek ücretler var. Birçok konuda problem masaya yatırılacak. Milyonlarca insan belki hayatlarında bir dafa büyükşehir belediyesini ziyaret edecek. Bizim onların sorunlarına dokunduğumuzu hissedecekler.
 
İSTANBUL'DA YÜZDE KAÇ OY ALMAYI HEDEFLİYOR?
 
Şu anda yeterli olan yüzde 51. Hayatımda hiçbir zaman kaybetmek üzere plan yapmam. İki adaylık seçim olacaksa yüzde 51. Matematikte ne yetiyorsa o. Hedefimiz İstanbul'un tamamının oyunu almak. O kadar güvenim var kendime. Evet ben herkesin oyunu alabilirim.
 
SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA "SİZİN BANA BORCUNUZ VAR" DEMİŞTİM
 
40 milyar dolar bütçesi olan İstanbul'u kimler yönetecek?
 
40 milyar doları gözü gibi koruyacak insanlar yönetecek. Biz şu andaki büyükşehir belediyesindeki insanlara da güveniyoruz. İstanbul kendi bütçesini üretecek, yönetecek güçtedir. Biz merkezi yönetimin yükünü kurtaracak bir yönetim anlayışı getireceğiz.
 
Sayın Cumhurbaşkanıyla tanışıyor musunuz?
 
Beylikdüzü'nde bir davet vardı. Beni davet etmemişlerdi. Başbakanlığa faks çektim. Onlar da bu işleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi organize ediyor dediler. Bu kez de büşükşehire faks çektim, davet ettiler. Gittim, bir milletvekili tanıştırdı. O zaman Başbakandı. Sizin bana borcunuz var deyince, sayın Cumhurbaşkanımız "ne borcu?" dedi. Ben Güngören'de köfteci dükkanı işletirken siz gelmiştiniz ve para almamıştım' diye espri yaptım.