İZMİR'de hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri özellikle Sabuncubeli mevkisinde tuzlama çalışması yaptı.
 
İzmir'de gün boyu etkili olan yağmur, akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. İzmir-Manisa Karayolu'nda ekipler herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için tuzlama çalışmasına başladı. Kar yağışının etkisini artırdığı bu bölgede kar küreme araçları da hazır bekletildi. İzmir'e kar yağmasını fırsat bilen yoldan geçen sürücüler araçlarını yol kenarına park ederek, kar topu oynadı. Bazı kişiler de hatıra kalması için selfie çekti.
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece boyunca etkili olması bekleniyor.
 
ÖDEMİŞ'TE BEYAZ ÖRTÜ
Ödemiş'te dün gece başlayan yağmur, havanın daha da soğumasıyla bugün öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla Ödemiş'in özellikle yüksek kesimlerinde bulunan Bozdağ, Horzum ve Çamyayla mahalleleri beyaza büründü. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları 21'inci Şube Şefliği ekiplerinin, kırsal mahalle yollarının kar nedeniyle kapanması veya olası buzlanma meydana gelmesi ihtimali üzerine hazır bekletildiği bildirildi. (Mehmet CANDAN- Taylan YILDIRIM- Faruk ÇARK/DHA) 

Kar yağışı, Kınak ve Bergama'da etkili oldu
İZMİR'in Bergama ve Kınık ilçelerinde, etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kırsal mahallelere ulaşımda aksaklıklar yaşandı.
 
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dün kar yağışının yüksek kesimlerde başlamasıyla Kaymakamlık, kırsal mahallelerden taşımalı sistemle ilçeye gelen ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencileri izinli sayıp, mahallelerine gönderdi. Kınık ilçesinde ise taşımalı olarak ilçe merkezinde eğitim gören 4 öğrenciyi taşıyan servis aracı, kırsal Kodukburnu Mahallesi'ne giderken yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldı. Öğrenciler, komşu mahalle olan Mustaklar Mahallesi'nde bulunan akrabalarına teslim edildi. Kınık Belediyesi ekiplerinin yolu açmasıyla öğrenciler evlerine dönebildi.
Kırsal Örtülü, Kodukburnu, Yaylaköy, Karadere, Arpadere Kalemköy, Çanköy, Arpaseki mahallelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, yolların ulaşıma kapanmaması için Kınık Belediyesi ekipleri 3 iş makinesi ve 2 tuzlama aracı ile çalışmalarını sürdürüyor. (Cevdet ŞEN/DHA)