İYİ Parti’den milletvekili adayı olup seçilemeyen gazeteci Mehmet Tezkan, siyasete girdiği için pişman olduğunu söyledi.
 
Tezkan, 24 haziran seçimlerinde İYİ Parti’den İzmir 1’nci bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı olarak gösterilip sonucunda Meclis’e girememişti.
 
Journo’dan Emrah Temizkan’a konuşan Tezkan, “Gazetecilik hayatınızda pişmanlığınız var mı” sorusuna “Siyasete girmek” diye yanıt verdi.‘Siyaset, doğru ya da yanlış bir tercih’

Söyleşiden satır başları şöyle:
“Milletvekili adaylığından sonra gazeteciliğe bir süre ara verme kararı aldım. B kararı alırken ‘Dönersem Milliyet beni kabul eder mi’ diye düşünmedim. Siyaset yazan kişinin bir partiyle ilişkisi olmamalı.
 
Adaylık sürecinde seçmenin gündeminin siyaset yazarlarının gündeminden çok farklı olduğunu gördüm. Bu kadar kopuk olduğunu bilmiyordum. Sivil toplumun kaybolması, muhalefet partilerinin giderek yok olması ya da seslerini duyuramaması gibi endişeler maalesef kimsede yok. Biraz ağır oldu ama böyle…
 
Bunları görmem iyi oldu, ama bedeli de ağır oldu sonunda… Evet, sonunda işsiz oldum yani.

Tezkan:‘Gereksizmiş’
Masanın öbür tarafına geçmenin de fazla bir anlamı yokmuş. Olay geçtikten sonra oturup tahlil yapabiliyorsun. Ben masanın bu tarafına geçtim, gördüm ve gereksizmiş diyorum.”