Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sık sık tekrarladığı mahalle gezilerini yeni yılda da sürdürüyor. Son olarak Kadifekale Semti’nde yer alan 1. Kadriye ve Aziziye mahallelerine giden Pekdaş, hem mahalleli kadınlarla biraraya geldi hem ev ziyaretinde bulundu hem de Bizim Çocuklar projesine katılan miniklerle oyunlar oynadı. 

Mahalle gezilerine 1. Kadriye Mahallesi’ndeki semt merkezine gelen kursiyer kadınlarla kahvaltı yaparak başlayan Başkan Pekdaş, burada belediye hizmetleriyle ilgili merak edilen konularda açıklamalarda bulundu. Beştepeler’de yapacakları Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesis hakkında bilgi veren Pekdaş, tesisin tamamlanmasıyla Kadifekale halkının modern bir pazar yerinin yanı sıra düğün salonu, semt ve spor merkezine kavuşacağını söyledi. Bölgede eksik olan hangi ihtiyaç varsa onun tespit edilerek bu projenin hayata geçirildiğini anlatan Pekdaş, “Bir işe başladıktan sonra mutlaka bitiyor. Kamulaştırmalarını yaptık. Çok güzel bir proje hazırladık. Temelini attığımız da kısa sürede tamamlarız. Bittiğiniz bölgenin havası değişecek” dedi. Sohbet havasında geçen buluşmada Başkan Pekdaş, semt merkezinde verilen kurslar hakkında kursiyerlerin görüş ve önerilerini de dinledi. 

YENİ YIL PASTASINI BİRLİKTE KESTİLER

Başkan Pekdaş, 1.Kadriye Mahallesi’ndeki ziyareti sırasında 733 sokakta oturan Sezgin-Filiz Çakar çiftine misafir oldu. Geçen hafta düşerek belini inciten iki çocuk annesi Filiz Çakar’a, geçmiş olsun dileklerini ileten Pekdaş’a tüm aile büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Çat kapı gerçekleşen ziyarette Başkan Pekdaş, evin minik kızı Esma’yla da bol bol sohbet etti. Konak Belediyesi’nin başarıyla süren Bizim Çocuklar Projesi’ne katılan minikler arasında yer alan Esma’nın yaptığı resimleri büyük bir ilgiyle inceleyen Pekdaş, minik kızı kutlamayı ihmal etmedi. Pekdaş, öğleden sonra da Aziziye Semt Merkezi’ndeki kursiyerlerle buluştu. Merkezde pastacılık kursuna katılan kadınların elleriyle yaptığı yeni yıl pastasını kesen Pekdaş, kursiyer kadınlara emekleri için teşekkür ederek yeni yıllarını kutladı. Merkezi ziyaretinde Bizim Çocuklar projesine katılan miniklerle de biraraya gelen Pekdaş, onlarla oyunlar oynamak keyifli zaman geçirdi.