İzmir Barosu Eski Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Aydın Özcan, Balçova ve Güzelbahçe’de örgütle buluştu.

Aydın Özcan ilk olarak Balçova’da CHP ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

Ziyarette CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, 31 Mart seçimleriyle ilgili çalışmalarını anlattı.

Seçmen listelerini güncellediklerini ve sandık görevlilerinin eğitim çalışmalarına başladıklarını kaydeden Eryılmaz, seçim sonuçlarının güvenli bir şekilde alınabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

CHP Büyükşehir A. Adayı Aydın Özcan da, partililerle İzmirle ilgili düşüncelerini paylaştı ve nasıl bir belediye başkanı olmayı hedeflediğini anlattı.

Kenti sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve meslek odaları ile birlikte yöneteceğini belirten Aydın Özcan, iktidara giden yolun yerelden geçtiğini, bunun için de daha çok çalışarak CHP’nin oylarının arttırılmasını istedi.

 

GÜZELBAHÇE BULUŞMASI

Aydın Özcan’ın ikinci durağı, Güzelbahçe CHP İlçe Başkanlığı oldu.

Ziyarette özellikle çevre konusunda her geçen gün artan tahribat gündemdeydi.

Güzelbahçe ilçe Başkanı Çağlayan Bilgen, çevreye karşı duyarsızlığın ranta dayalı küresel ekonominin bir sonucu olduğunu, özellikle çevrede bulunan taş ocaklarının yasal düzenleme ile maden statüsüne sokularak izin ve denetleme yetkisinin yerel yönetimlerden alındığına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Avukat Aydın Özcan da, çevre konusunda yerel yönetimlerin öncülüğünde İzmir’in geleceğinin korunmasında başarılı olunabileceğini söyledi.

Aydın Özcan “Bir belediye başkanı tek başına başarılı olamayabilir. Ancak, sivil toplum örgütleri, çevreciler, odalar ve meslek örgütleriyle kol kola girerse, arkasına İzmirlinin gücünü de alırsa çevrenin korunmasında başarılı oluruz” dedi.

 

ADAYLAR BELİRLENİRKEN İZMİR’İN NÜFUS YAPISI GÖZETİLMELİ

CHP’li Aydın Özcan, İzmir’de 1 buçuk milyona yakın Balkan göçmeni bulunduğunu, adaylar belirlenirken nüfus yapısının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Aydın Özcan, bölgeyi iyi bilen bir başkanın İzmir’deki Balkan Göçmenleriyle kucaklaşarak, kenti Balkanlar ve Avrupa’nın turizm merkezi yapacağını, kurulacak ilişkilerle ticaretin de katlanarak artacağını söyledi.

Her kesimin oyuna talip olduğunu belirten Aydın Özcan, İzmir Barosu Başkanlığı sırasında yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.

Özcan, “İnsanlar kendisine dokunulmasını, derdine çare olunmasını bekliyor. Ben de İzmir’den kopmadan, sokakta vatandaşın arasında, İzmiri İzmirlilerle birlikte yönetmek için  göreve talip oldum” dedi.

 

ÖZCAN, GENÇ MESLEKTAŞLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Aydın Özcan, ziyaretlerin ardından genç Avukat Gizem Ayey’in büro açılışına da katıldı.

Özcan, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün korunması ve savunma hakkı konularında özellikle gençlere önemli görev düştüğünü söyledi ve başarılar diledi.