Eral AYTEMİZ-EGE MECLİSİ/ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kentin basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Zeybekci, "Bir İzmir hikayesi peşindeyiz" dedi.
 
Çalışan gazeteciler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Zeybekci, "Haber alma hakkı bir insan için; yaşama, nefes alma mülkiyet hakkı kadar, konuşma hakkı kadar aklımıza gelebilen tüm insani haklar kadar doğuştan, yaratılıştan gelen bir haktır. Ve insanlar bu haklarıyla doğru, sağlıklı haber alıp; doğru, sağlıklı fikir sahibi olurlar. Ve en iyi kararları verirler. O yüzden haber almak kutsaldır. Sizler, insanların vazgeçilmez kutsal bir hakkı olan haber alma hakkını yerine getiren arkadaşlarımızsınız. Bu milletin, bu ülkenin ve insanlığın bu ihtiyacı için mücadele veriyorsunuz. Dünya çok hızlı gelişiyor... Bundan 10 sene önceki , 5 sene önceki, 2 sene önceki gazetecilikle şimdiki gazetecilik çok farklı" şeklinde konuştu. 
 
Denizli Belediye Başkanlığı döneminde gazetecilerin isteklerine çözüm bulmak için çalışmalar yaptığını anlatan Zeybekci, şu ifadelere yer verdi: "15 yıla yakın bir süreden beri aktif siyaset yapıyorum, ondan önce de 4 yıl boyunca birlik başkanlıkları yaptım ve STK'larda çalıştım. Buna yaklasık 20 yıl diyelim. 20 yıl boyunca da basın çalışanlarıyla çok yakın ilişkilerim oldu. Burada, bu yaklaşık 1.5 aydan beri İzmir'i biliyorum, İzmir'i öncesinden de biliyorum ama 1.5 aydan beri çok daha yakından İzmir'in elini, nabzını tutuyoruz, gözlerinin içine bakıyoruz. İzmir'i dinliyorum ve sizleri de izliyorum. İnşallah 1 Nisan'dan sonra sizlerle bu konularla ilgili de bir araya gelmeyi mutlaka isterim. Bilgi almak ve vermek, yerel yönetimlerin de en önemli işlevlerinden birisidir. Yerel yönetimler, bilgi alma işlemini herhangi bir çalışan eliyle yapmamalı, yine iletişimi basın, medya eliyle yapmalı, bilgi verme işini de iletişim basın medya eliyle yapmalı. Güçlü bürolar, yerel yönetimler mutlaka kurmalı ve bu bürolarda tabiiki bağımsız, profesyonel medya çalışanlarıyla çalışmalı. Bu süreçte, önümüzde yaklaşık 2.5 aylık bir dönemimiz kaldı, seçimlerle ilgili... Sizlerle birlikte belki daha çok fiziğe dayanan bir tempomuz olacak. Daha çok yürüdüğümüz, daha çok vatandaşlarla bir araya geldiğimiz. Bu yüzden sizleri yorarsak, baştan hakkınızı helal edin" dedi.  
İZMİR'E 14 BAŞLIK 
İzmir ile ilgili projeleri 14 başlık altında topladıklarını anlatan ve tanıtım toplantısının da 20 Ocak ile başlayan hafta içerisinde gerçekleşeceğini dile getiren Zeybekci, "Projelere ilgili çalışmalarımız bitti, muhtemelen 20 ile başlayan hafta başında tanıtımımız olacak. Projelerle ilgili; çok fazla sayıda, çok kalabalık değil, 13-14 başlıkta topladığımız ama ulaşım dediğimi zaman içinde belki içinden 50 proje çıkarabilirsiniz. 14 başlık altından İzmir'in genel bütün sorunları 1.5-2 yıl, 5 yıl içinde diye... Bir çalışmamız oldu. Şu anda onların sunum çalışmalarını yapıyoruz. Zaten partimizin de bu konuyla ilgili çalışamları vardı. Uzman arkadaşlarımızdan, üniversite camiasından yararlandık. Ama şöyle bir altyapımız var, belediyecilikten gelen tecrübemizle, devlette olan tecrübemizle, nereden neyi alacağımızı, kime sorabileceğimizi bildiğimiz için de tesbit anlamında da bizim de katkılarımız oldu. Çok güzel projelerimiz var. Sade, net, anlaşılır, karmakarışık değil. Arkadaşlarımız, ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte her gün çalışıyorlar. İlçelerimizle ilgili de projelerimiz var. Büyükşehirşehir ve ondan sonra ilçe projelerımizi de sizlerle paylaşacağız. Seçim kampanyamızla ilgili Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı çevre  hassasiyeti olan bir çalışma yürütülecek. İzmir'de vatandaşlarımıza dokunan, yürüyen, mahallelerde, sokaklarda, sanayi sitelerinde, arka mahallelerde, apartmanlarda, fabrikalarda, pazarlarda, çarşılarda yürüyen bir seçim kampanyası olacak" dedi. 
 
"BİR İZMİR HİKAYESİ PEŞİNDEYİZ!"
İzmir'in kanaat önderleriyle ve uzmanlarıyla bir araya gelip, onları dinlediklerini analtan Zeybekci, "Bir İzmir hikayesi peşindeyiz. Bu noktaya doğru hızla gidiyoruz. Dünya, dünyadaki gelişmeler, bölge bölgedeki gelişmeler. Ülke, ülkemizn yönelimleri, gelişimleri... ve bunun içindeki İzmir'in hikayesi. İzmir olarak hikayemizi mutlaka net şekilde ortaya koymamız lazım. Yol haritamızın olması lazım, hedeflerimizin olması lazım. İzmir'i dünyaya pazarlayacağız. Dünyadaki yatırımcıların ne istediğini çok iyi biliyorum. Onun için İzmir'in hikayesini çok iyi yazmalı, hedeflerini yazmak zorundayız" ifadelerine yer vedi. 
 
"HİÇ BİR KİŞİYLE İŞİM OLMAYACAK!"
Zeybekci konuşmalarına şöyle devam etti: "Bu seçim kampanyasında '...dediydi de, ...şuydu da' hiç bir ismi zikretmeyeceğim. Hiç bir isimle, kişiyle de işim olmayacak. Geleceğe bakacağız, geleceğin İzmiri'ne bakacağız. Gayet sade, sakin  bildiğiniz siyasi çekişmelerin olmadığı bir seçim kampanyası olacak." 
 
"TRAMVAYI KALDIRMAYACAĞIZ"
Bir gazetecinin, 'İl Başkanı Aydın Şengül, büyükşehir kazanılırsa tramvayın kaldırılacağını söyledi, kaldırılacak mı?' diye sorması üzerine Zeybekci şöyle konuştu: "Tramvayı niye kaldıralım, yanlış anlaşılmış Aydın Şengül'ün söyledikleri. Yapılmış, yapılmıştır, eksikleri vardır, tamamlarız. Aydın Bey'in öyle bir şey dediğini tahmin etmiyorum. Tramvayda bazı yerlerde arızalar var, onları vatandaşlardan biliyoruz. Alsancakla ilgili ilavelerimiz olacak."
 
"ANADOLU'YA GÜNEŞ İZMİR'DEN DOĞACAK"
Zeybekci, sonrasında şunlara değindi: “Ankara'yı, İstanbul'u konuşuyorlar gidip gelip, 31 mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak diye dün aksam da tartışılıyordu. Geriye doğru gidersek, Serbest Cumhuriyet Fıkrası'na bakarsak, Gazi Musta Kemal'in kendi isteği, tavsiyesi ve desteğiyle kurulan bir partidir. Müthiş bir başlangıcı İzmir'den yapmıştır. Demokrat Parti, Türkiye'de devlet yapısının değişimi ile ilgili en önemli adımdır. Çok partili sisteme geçmekle ilgili önemli bir adımdır. Hükmeden devletten, hizmetkar devlet anlayışına ilk geçiştir. İnsanların, 'Nasıl yani, devlet bize su mu, yol mu getirirmiş?' diye şaşırdığı dönemdir. İzmir, onun da başladığı yerdir. Onun için İzmir, 1 Nisan günü, inşallah Anadolu'ya güneşin doğduğu yer olacak, İzmir, 31 Mart akşamı, milletimizin teveccüleriyle en çok konuşulan şehir olacak.”
 
“İZMİR, YARATILIŞTAN GÜZEL”
“İzmir, yaratılıştan dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İzmir'i hiç bir zaman için siyasi sınırlarıyla kısıtlamadım. İzmir'in tabii sınırları vardır, her anlamda dünyanın 1 numaralı en zengin yeri. Gerek tarihi kalıntılarıyla, gerekse jeolojik özellikleri sebebiyle, termal ve iklim anlamındaki özellikleriyle tabii özellikleriyle, ulaşım özellikleriyle... Çanakkale Köprüsü'nü hayal ediyorum İzmir'e, buraya geliyor, İstanbul, İzmir otoyolunu hayal ediyorum. Bir kültür, coğrafya, İstanbul üzerinden İzmir'e bağlanıyor. İpek yolu, taa Çin'e, Asya Pasifiği'ne kadar düşünün... Ankara İzmir hızlı trenini, İzmirlilerin rahat Ankara'ya Ankaralıların da rahat İzmir'e gidip geldikleri yol olarak düşünürseniz, bu anlamsızlaşır ve ucuzlar. Ben hayalimde bunu İpek Yolu'nun devamı oalrak düşünüyorum.”
 
"İZMİR, DÜNYADAKİ DEĞİŞİME HAZIR DEĞİL!"
Açıklamalarında Singapur'daki kent düzenini örnek olarak gösteren Zeybekci, “Böyle bir İzmir hayal ediyorum ama bu hayali kurduktan sonra gözlerimi açıp bakıyorum ve diyorum ki, 'İzmir buna hazır mı?' Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki... Değişen dünyada Türkiye büyük avantajlara sahip, en avantajlı yer de İzmir. Ferhat dağları dele dele geliyor da, Şirin'in bundan haberi var mı? Ferhat'tan kastım; dünya değişimi... Teknoloji geliyor, bilim geliyor, değişim, gelişim geliyor... Biz İzmir olarak, benim kanaatimce, hazır değiliz. Pek haberimiz de yok yani... Bizim hedefimiz İzmir'e bu avantajlarında önce farkındalığını farkettirmek, ondan sonra da hazır etmek" diye konuştu. 
 
KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ...
Körfez Geçiş Pojesi ile ilgili konuşan Zeybekci, "Türkiye ve dünyada bununla ilgili uzmanları toplayarak çok kısa süre içerisinde, seferberlikle körfez koruma ve kullanma planı yapmamız lazım. Önce körfezi tanımamız lazım, üzerinde gelecek ve program yapmamız lazım. Kesınlikle İzmir'in Körfezi kullanarak ulaşım çözümü geliştirmesi gerekiyor. Çevre hassasiyetlerinin tamamını da yerine getirerek, İzmir bunu ekonomik ve teknik olarak da yapabilecek kabiliyete sahiptir. Bu şekilde bir çözüm üreterek Körfez Geçiş Projesi'ni tamamlayacağız. Bazı dengeleri bozduğunuz zaman geri getirmek mümkün olmuyor. Bu hassasiyetimiz öncelikli olacak. Çünkü Körfez'in etrafında İzmir'de tüm ulaşım sistemini o daireyi tamamlamamız gerekiyor."
 
TRAMVAY VE KARA ULAŞIMI...
"Tarmvay, büyük bir boşluğun ortaında 2 tane çizgi, kendi ucuyla başı arasında gidip geliyor.  Bu sistem tamamlanmak zorunda. Metro, İZBAN... bu sistemler tamamlanmak zorunda. Kara ulaşımı ile ilgili 3. çevre yolu planlanmalı, 1 ile 2. çevreyolları ve normal trafık arasındaki tüm ulaşım tünelleri ile ilgili çalımalar... Bunlar yapılmalı ki İzmir rahatlasın." 
 
"ÇANDARLI'DAN DÖNÜŞÜMÜZ YOK"
"Gerek Çanakkale, gerek İstanbul ve demiryolarında tamamımın hedefine konmuş durumda ve ulaşım ve kavşaklarla ılgılı işler tamamlanıyor. Çandarlı'nın önümüzdekı süreçte 4-5 milyonluk bir kapasiteye ulaşması planlanıyor ki Türkiye'nin en büyük limanı olacak, kapasitesiyle.  Ama potansiyel anlamında baktığınızda planımız; Ege ve Akdeniz'in en büyük limanı olması. Çandarlı'dan dönüşümüz yok. Çandarlı, doğru yerdir, emin yerdir." 
 
MHP İLE İTTİFAK...
"İzmir ilinde muhteşem bır uyum var. Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı ve tüm ilçelerde AK Parti'deki gördüğümüz sıcaklık ve kabülün birebir aynısı. Biz Cumhur İttifakının adayıyız. Seçim büroları kuracaklar, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçelerde, orada da biz de yer alacağız. Şöyle soyleyim; bunu teknik bir ölçümünü yaptınız mı, evet yaptık. 1.5 ay önce MHP'li kardeşlerimizin AK Partili adaya oy oranlarına baktığımız zaman da; şimdi ile arasında 13 14 puanlık bir fark var. Bu da gayet güzel. Yüzde 70'ler seviyesinde, 'Evet oy veririm' demek, zaten bizim için oldukça iyi bir noktaya gelmiş oluruz. 
 
Basın mensuplarının, 'Sizi Zeybek oynarken görebecilecek miyiz?' sorusuna, '31 Mart akşamı' cevabını veren Zeybekci, toplantı sonunda, 'Bugün de ben sizin fotoğrafınızı çekeceğim' diyerek, basın mensuplarının fotoğrafını çekti ve daha sonra basın mensupları ile selfie çekildi.