Gelen yeni haberlerde ise İzmir için aday olacak kişilerden birinin de Figen Baz olduğu ortaya kondu. Oldukça başarılı bir iş kadını olan Figen Baz, seçimlere CHP'den katılacak.

İzmir'in Başarılı İş Kadını

Figen Baz, eşi Mehmet Baz ile birlikte imza attığı birçok proje ile ün yapmıştır. İzmir'de özellikle sağlık alanında birçok girişimde bulunan Figen Baz, eşi ile birlikte Duymer İşitme Cihazları firmasını kurarak birçok farklı şube açmıştır. Ekol Sanat Galerisi adı altında farklı bir projede de imza atan Figen Baz, burada tamamen sanatsal faaliyetler yürütmektedir.

Sağlık Alanında Birçok Projeye İmza Attılar

Duymer İşitme Cihazları kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Baz ile mutlu bir evliliği bulunan Figen Baz, aynı firmaya ait birçok şube oluşturmuştur. Danimarka'ya ait bir işitme cihazının Türkiye'deki tek distribütörü olan çift, bu alanda büyük hizmetler sunuyor. Çiftin ayrıca Ekol Sağlık Grubu adı altında oluşturduğu özel bir sağlık merkezi de bulunuyor.

Türkiye'nin En Büyük KBB Hastanesini Açtı

Ömrünün birçoğunu İzmir'de geçirdikten sonra eşiyle birlikte Artvin'de yaşayan Figen Baz, sonrasında tekrardan İzmir'e dönerek sağlık alanında dev yatırımlar yaptı. İki çocuk annesi olan Figen Baz, Türkiye'nin en büyük KBB hastanesi olan Ekol KBB Hastanesinin kurucusudur. Daha sonra farklı branşlarıda bünyesine katan Ekol Hastanesi, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen hastalara hizmet veriyor. Çiftin yeni planları arasında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurmak var. Yakın bir zamanda projesi yapılacak olan üniversite, 50 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak.