EGE MECLİSİ - İzmir’in Torbalı ilçesinde ördek avlamak için girdikleri gölette kayıkları batan 4 kişiden 2’si öldü, 1 kişi donmak üzereyken kurtarıldı, 1 kişi ise kayboldu. 

 

Olay, Torbalı ilçesi Çaybaşı Mahallesi Sinektepe Ovası mevkiinde yağmur sularıyla oluşan gölette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Ölmez, Erkin Ölmez, Hüseyin Karakuş ve Mesut Yıkılmaz ördek avlamak için kayıkla gölete gitti. Bir süre sonra kayığın batması sonucu feci kaza meydana geldi. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri geldi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda Hüseyin Karakuş yaralı olarak kurtarıldı,

Mustafa Ölmez ve Erkin Ölmez'in cesedine ulaşıldı. 

3. cesede ulaşıldı

Gece boyunca yapılan aramalarda Mesut Yıkılmaz’a ulaşılamadı ve çalışmalara bir süre ara verdi. 

Çalışmalarına sabah erken saatlerde yeniden başlayan ekipler, bölgeyi geniş bir şekilde taradı. Sualtı ve su üzerinde yapılan aramalar sonucunda Mesut Yıkılmaz’ın da cansız bedeni ekiplerce bulundu. Talihsiz adamın cesedinin, teknenin battığı noktadan 10 metre uzaklıkta bulunduğu öğrenildi. 

Mesut Yıkılmaz’ın cesedinin bulunmasıyla birlikte ördek avı faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e ulaştı. Donmak üzereyken vatandaşlarca bulunan Hüseyin Karakuş’un tedavisine Torbalı Devlet Hastanesinde devam edilirken, Karakuş’un hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. 

Olayla ilgili savcılık tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. 

Torbalı’da 4 arkadaşın ördek avlamak için açıldığı ve kayığın alabora olmasının ardından yaşanan faciada kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları neticesinde Mustafa Ölmez ve Erkin Ölmez’in cansız bedenlerine ulaşılırken, donmaktan son anda kurtulan Hüseyin Karakuş’un tedavisine ise Torbalı Devlet Hastanesinde devam edildiği bildirildi. AFAD ve deniz polisi ekipleri ise Mesut Yıkılmaz’ı aramaya devam ediyor. 

 

“Sudan çıkarıp hastaneye götürdük” 

Olayın görgü tanığı Ferit Ovalı, korku dolu anları şöyle aktardı: 

“Suya bakmak için aracımla buraya geldim. Suya bakan insanları görünce birilerinin kaybolduğunu anladım ve suda çırpınan birini gördüm. Sonrasında da ilk cesedi gördüm. Hemen suda çırpınan vatandaşı çıkarmak için harekete geçtik. Gelen tekneyle Hüseyin Karakuş’u sudan çıkardık. Biz yanına gittiğimizde soğuktan morarmıştı ve can çekişiyordu. Hemen kendisini hastaneye götürdük. AFAD ekiplerinin gelmesiyle ceset sudan çıkarıldı. Hastaneden sonra yeniden buraya döndüğümde ikinci cesedin de çıkarıldığını gördüm” ifadelerini kullandı. 

Donmak üzereyken kurtarılan Hüseyin Karakuş’un akrabası Ali Karakuş ise kahvede otururken acı haberi aldıklarını söyledi. Karakuş, “Kahvede otururken telefonum çaldı ve olayı öğrendim. Akrabam Hüseyin Karakuş’un arkadaşlarıyla birlikte avlanmaya gittiğini ve kayığın alabora olduğu söylendi. Hastaneye gittiğimizde üstünü sıkıca örtmüşlerdi. Dışarıdan görenler donmak üzereyken kurtarmış” diye konuştu.

Faciadan kurtarılan Karakuş olayları anlattı

İzmir'in Torbalı ilçesinde yağmur sularının oluşturduğu gölette ördek avına çıkan 4 kişiden 3'ünün yaşamını yitirdiği olayın ayrıntıları, donmak üzereyken kurtarılan Hüseyin Karakuş'un anlattıklarıyla ortaya çıktı. Sabah saatlerinde avlanmak üzere kayıkla açılan 4 avcının dönüşe geçtikleri sırada içlerinden birisine telefon geldiği, bunun üzerine konuşmak için ayağa kalkmasıyla da dengelerini kaybedip suya düştükleri öğrenildi. Avcıların üzerinde bulunan boy çizmesi olarak bilinen avcı çizmelerinin içerisinin suyla dolması üzerine, yaklaşık 2.5 metre derinliğindeki gölete gömüldükleri belirlendi. Çizmelerini çıkaramayan avcıların, bataklığa da saplanmaları nedeniyle boğuldukları saptandı.

Göletin olduğu bölgeye gelen ve burada sık sık avlandıklarını söyleyen çevre halkı da yağmurlar sonrasında tarlaların suyla kaplanmasıyla göletin oluştuğunu, buraya gelen ördek gibi yaban hayvanları için de çok sayıda avcının buraya ilgi gösterdiğini, ancak tehlikeli bir alan olduğunu anlattı.

 

'GÖLE GİDECEKLERİNİ BİLSEYDİM UYARIRDIM'

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapılan Mustafa Ölmez ve kardeşi Erkin Ölmez'in cenazelerini, ağabeyleri İsmail Ölmez teslim aldı. Kardeşleriyle aynı iş yerinde iş makinesi tamiratı yaptıklarını belirten İsmail Ölmez, avcı belgesi alan kardeşlerinin yaklaşık 4 aydır her hafta sonu ava gittiklerini söyledi. Kazadan bir gün önce de kardeşi Erkin Ölmez ile birlikte oturduklarını anlatan İsmail Ölmez, "Ben kardeşlerimi her zaman av için uyarırdım. Özellikle göl gibi alanlara gitmemelerini, dağlık yerlere gitmelerini öğütlerdim. Çünkü göller tehlikeli. Bir av tüfeğiyle ateş edildiği zaman küçük kayıkların üzerinde dengenin kalmadığını biliyorum. Bunun için de kendilerini sık sık uyarırdım. Ama bir gün önce birlikte olduğumuz kardeşim bana gölete ava gideceklerini söylemedi. Bilseydim yine uyarırdım" dedi.

Bir çocuk babası Mustafa Ölmez ile iki çocuğu bulunan Erkin Ölmez'in, İzmir'de ikindide kılınacak namazdan sonra toprağa verileceği öğrenildi.

 

Ölen kardeşler son yolcuğuna uğurlandı 

İzmir'in Torbalı ilçesinde yağmur sularının oluşturduğu göletin bataklık alanında ördek avına çıkan 4 kişinin bulunduğu kayık, alabora olurken, kayıktan suya düşerek hayatını kaybedenlerden Mustafa Ölmez ve kardeşi Erkin Ölmez bugün son yolculuklarına uğurlandı. 

Torbalı’da oturan Mustafa Ölmez ve kardeşi Erkin Ölmez arkadaşlarıyla ördek avlamak üzere Çaybaşı Mahallesi Sinektepe Ovası bölgesine gitti. Burada yağmur sularının birikmesiyle oluşan göletin bataklık bölümünde, 4 avcının üzerinde bulunduğu kayık, dün akşam saatlerinde iddialara göre, kayıktakilerden birinin cep telefonuyla konuşmak için ayağa kalkmasıyla alabora oldu. 

Ekiplerin cansız bedenlerine ulaştığı Ölmez kardeşler, bugün Yeşilova Ulu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. İki çocuğu olan Erkin Ölmez ve bir çocuğu olan Mustafa Ölmez, Hacılarkırı Mezarlığı'na defnedildi. (DHA/İHA)