EGE MECLİSİ - İzmir’in Torbalı ilçesinde, aşırı yağışlar nedeniyle bir mahallede hayat durma noktasına geldi. Mahallede bulunan bir fabrika ile evler sular altında kalırken, hemen hemen her yerde baskınların izlerine rastlamak mümkün. 

İzmir’de 3 gün boyunca süren şiddetli sağanak sona ermesine rağmen etkileri hala devam ediyor. Torbalı ilçesine bağlı Pamukyazı Mahallesinde yaşayan vatandaşlarda, suların çekilmemesi sebebiyle büyük bir zorluk yaşıyor. Mahallede bulunan birçok evi su bastı, binlerce tarım arazileri sulara teslim oldu. Bazı sokaklar yağmur suları sebebiyle ulaşıma kapanırken, araçlar da yolda kaldı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi konusunda büyük bir çaba harcadı. 


Maddi hasarlar var 

Yetkililere yardım çağrısında bulunan bir mahalleli, "Yağan yağmur sebebiyle mahalle sular altında kaldı. Evleri ve ahırlarımızı tahliye ettik" dedi. 3 gün boyunca aracı suyun altında kalan başka bir vatandaş ise maddi zararlarının çok fazla olduğunun altını çizerek, "Arabam üç gündür suyun altındaydı. Tamirciye gösterdim ve motorunun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Yaklaşık 6 bin TL zararımız var. Perişan durumdayız. Evlerimiz, eşyalarımız sular altında kaldı" diye konuştu. 

İzmir’de 3 gün boyunca metrekareye yaklaşık 250 kilogram düşen yağmur sebebiyle şehrin birçok noktasındaki yollar ulaşıma kapanmış, birçok ev ve araç da yağmur sularından nasibini almıştı.