İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı Bodrum belediye başkan adayı olarak ismi gündeme gelen Mehmet Tosun’un seçime CHP listesinden gireceğini açıkladı.
İYİ Parti’nin Bodrum belediye başkan adayı olarak ismi gündeme gelen Mehmet Tosun’un seçime CHP listesinden gireceğini açıklayan Paçacı, Celal Doğan’ın Gaziantep’ten aday gösterileceği iddiaları için ise anket yapıldığını söyledi. 
 
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, dün İYİ Parti lideri Meral Akşener başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı’nın ardından açıklama yaptı. Celal Doğan’ın İYİ Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adayı olacağı iddiasının sorulması üzerine Gaziantep’in CHP ile yapılan güç birliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakıldığını belirten Paçacı, “Biz aday adaylarımızla ilgili anket çalışması yaptırıyoruz. Anketin sonucuna göre de büyükşehir adayımızı açıklayacağız. Bunun dışında diğer söylentiler ve gelişmeler gerçek dışıdır” dedi.
 
SEÇMEN TAŞIMA CİDDİ BOYUTLARDA
Seçmen taşınması iddialarına ise Paçacı “Maalesef seçmenlerin taşınma işi birçok ilde devam ediyor. Özellikle seçimlerin kritik geçeceği illerde yapılıyor. Bu konuda biz de ciddi bir tespit yaptık. YSK’ya ve gerekli mercilere bildiriyoruz. Bunun önlenmesi için gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyor. Yani şöyle yapıyor bu tür yanlış uygulamalara meydan veren partiler; kazanamayacağı bölgelerdeki seçmeni kritik olan yerlere taşıyarak orada avantaj sağlamaya çalışıyor. YSK’nın ve siyasi partilerin bu konuda dikkatli çalışma yapması gerekir” karşılığını verdi.
 
İKİ PARTİNİN ADAYI
CHP ile yapılan güç birliği kapsamında ilçeler üzerindeki görüşmelerin ne zaman tamamlanacağı ve İYİ Parti’nin Bodrum adayı Mehmet Tosun’un CHP listesinden seçime gireceği iddiasının sorulması üzerine de Paçacı şunları söyledi:
 
“CHP ile an itibarıyla yaptığımız görüşmelerde 21 büyükşehir belediyesi üzerinde daha önce anlaştık. 12 il İYİ Parti’te il bazında kaldı, 15 il de CHP’de. Dolayısıyla toplam büyükşehir belediyeleriyle birlikte 50 ilde anlaşma sağlanmış görünüyor. Bir iki yerde; henüz masada kalan yerler var. Onlar da sanıyorum bugün veya yarın halledilecektir. Bodrum halen CHP belediyesi. Ancak bizim adayımız Sayın Tosun, yapılan kamuoyu araştırmalarında çok önde çıkan bir sonuçla karşımızda ve karşılıklı iki partinin anlaşmadan girdiği bir seçimde büyük bir avantaj sağlıyor. Ama böyle bir şey yaptığınız taktirde de CHP’ye ait olan belediyede bir rekabet sağlamış oluyorsunuz. O da büyükşehire yansıyor. Dolayısıyla bunu çözmek için iki partinin ortak adayı olarak Sayın Tosun’un, CHP listesinden seçimlere katılacağı yönüne bir anlaşma yapıldı.”
 
MUTABAKAT ZAPTI DÜZENLENECEK
Genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in görüşmelerin tamamlanmasının ardından bir araya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Paçacı, “Net bir karar yok. Bugün, yarın bittikten sonra belki gelebilirler, ama bir mutabakat zaptı düzenlenecek” cevabını verdi.