İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve çevre hassasiyeti konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan “Sıfır atık” projesine bir destek de AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’ndan geldi. Teşkilatın farklı kademelerinde görev yapan kadınlar, dikimleri de kendileri gerçekleştirerek, bin adet bez torba üretti. Bayraklı’daki Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesini kullanan AK Partili kadınların büyük zahmetle hazırladığı bez torbalar, çeşitli etkinliklerde vatandaşlara dağıtılacak.

 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, İl Başkanı Aydın Şengül’ün eşi Nuriye Şengül, Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan’ın eşi Makbule Aslan, atölyeyi ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Kadın Kolları tarafından hayata geçirilen projenin önemine dikkat çeken Ayşen Zeybekci, “Okulumuzun da desteğiyle böyle bir projenin gerçekleştirilmesi, beni çok mutlu etti. Bu çalışmanın Meslek Lisesi’nde yapılıyor olması, aynı zamanda öğrencilerimizin mesleklerinin de ne kadar değerli olduğunun ve her alanda karşılık bulacağının göstergesi. Ziyaretimiz sırasında sektördeki açıkların giderilmesi ve nitelikli öğrenci yetiştirilmesi konusunda da okul yöneticilerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Projenin hayata geçmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BEZ TORBA SAYISI ARTACAK

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı sıfır atık kampanyasına destek olmak amacıyla Kadın Kolları olarak böyle bir proje gerçekleştirdik. Teşkilatımızın her kademesinde yer alan kadınlarımız, atölyede bez torbalar üretti. İlk etapta toplam bin bez torba yapıldı ama proje devam ediyor. Bundan sonra da dikimler sürecek ve bez torba sayısı daha da artacak” dedi.