Bornova Belediyesi tesis yatırımları ve desteklerle Bornova’yı amatör ve profesyonel sporun merkezi haline getirdi. Profesyonel ve amatör spor kulüplerine verdiği desteklerin yanı sıra her yaştan Bornovalının spor yapması için de kurslar düzenleyen Bornova Belediyesi, yeni tesisleri ilçeye kazandırarak spor kültürünü yaygınlaştırıyor.

Çocuk ve gençler için yüzme, voleybol, basketbol, hentbol, taekwondo, futbol, jimnastik kursları düzenleyen Bornova Belediyesi, yetişkinlere yönelik olarak da yüzme, step, aerobik, pilates ve fitness, dağcılık branşları ile hizmet veriyor. İzmir’de en çok amatör spor kulübünün bulunduğu ilçe olan Bornova’da takımların maç ve antrenman için saha ihtiyaçları da karşılanıyor. Külüplere spor malzemesi ihtiyaçları karşılanıyor, ulaşım-yemek-konaklama ve federasyon masraflarına destek veriliyor, nakdi yardımlarla da ayakta durmalarına destek veriliyor. Bornova Belediyesi ayrıca, statların altındaki ofisleri kulüplerin kullanımına vererek bina ihtiyaçlarını da karşılıyor. Başarıyı özendirmek amacıyla başarılı sporculara ödüller de veriliyor.

Okullara da spor desteği

Bornova Belediyesi futbol sahalarını, amatör takımların yanısıra okul takımlarının kullanımına da açarak sporun yaygınlaştırılmasına hizmet ediyor. Pek çok okul takımı müsabakalarını Bornova Belediyesi’nin ilçe geneline yayılan sahalarında yapıyor. Bornova Belediyesi’ne ait halı sahalarda amatör takımların spor okulu çalışmalarını ve antrenmanlarını yapmalarına imkan tanınırken, akşam saatlerinde de vatandaşların kullanımına sunuluyor.

Kadınlara özel kurslar

Bornova Belediyesi kadınların sporla daha çok içiçe olabilmesi için özel kurslar da düzenliyor. Bornova Belediyesi’nin, 7 farklı mahallede bulunan step, aerobik, pilates, fitness salonlarında uzman antrenörler kadınlar için özel programları uyguluyor.

Sporun merkezi

UEFA standartlarındaki Bornova Stadyumu ve Atatürk Spor Kompleksi profesyonel sporun da merkezi haline gelen Bornova, hem futbolda hem de salon sporlarında ulusal ve uluslararası önemli spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, herkesin kolay bir şekilde spor olanaklarına ulaşabilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Hem çocuklarımızı ve gençlerimizi hem de yetişkinleri spor yapmaya teşvik etmek için tesisler yapıyoruz, kurslar düzenliyoruz. Sağlıklı bir toplum için sporu hayatlarımıza dahil etmeye, bunun için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bornova sporda geçmişiyle ve bugünüyle öncü bir şehir. Futbolun Anadolu’da ilk kez oynandığı topraklarda yaşıyoruz. Bu anlamda geçmişimizle gurur duyarken, bugün de İzmir takımlarının stadyum ihtiyacını karşılamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.