Karabağlar Belediyesi’nin vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için Basın Sitesi 166 Sokak’ta yapacağı çalışmalar ekonomik krize takıldı. İki kez ihaleye çıkılan yürüyen merdiven işi için müracaat eden olmadı. Karabağlar Belediyesi aynı yer için önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Karabağlar’ın gelişmesi, modernleşmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Karabağlar Belediyesi, Basın Sitesi Mahallesi Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi ile İnönü Caddesi bağlayan 166 Sokak üzerinde “Yürüyen yol/merdiven yapılması ve çevre düzenlemesi” işi için iki kez ihaleye çıkmasına rağmen ihaleye hiçbir şirket katılmadı. 

Üçüncü kez ihaleye çıkmaya hazırlanıyor

İlk olarak Aralık ayında,  daha sonra da bu ay Elektronik Kamu Alanları Platformu  (EKAP) üzerinden ihaleye çıkıldı. Ancak her iki ihaleye de başvuru olmayınca ihaleler iptal edildi. Karabağlar Belediyesi önümüzdeki günlerde aynı yer için üçüncü kez ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Başkan Muhittin Selvitopu proje kapsamında mevcut ağaçların da korunacağını hatırlatarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına burasının mutlaka tamamlanacağını sözlerine ekledi.  

Muhteşem bir düzenleme olacak

İhale kapsamında 166 sokak üzerinde yaklaşık 80 metrelik kısmında 2 adet yürüyen merdiven ve 1 adet yürüyen rampa,  ayrıca çevre düzenlemesi ile birlikte yetişkinler için spor alanı, kuru havuz, oturma alanları, aydınlatmaların yapılması planlanıyor.