Türkiye'nin en büyük otobüs ulaşım firmalarından Pamukkale Turizm'in konkordato başvurusunu inceleyen İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceledikten sonra iflas kararı verdi.
Denizli'de 56 yıl önce kurulduktan sonra Türkiye'nin otobüs taşımacılığında öncü firmalardan olan Pamukkale Turizm, geçen Eylül ayında konkordato başvurusunda bulundu. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin çalıştığı firmanın başvurusunu inceleyen İzmir Ticaret Mahkemesi, üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirketin faaliyetlerinin denetimi için de geçici konkordato komiser heyeti atandı. Bu süreçte internet sitesinden açıklama yapan firma yönetimi, nakit sıkıntısı çekildiğini ifade etmişti. Konkordato sürecinin tamamlanmasından sonra şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceledikten sonra iflas kararı verdi. (DHA)
 
Pamukkale Turizm'den açıklama
Pamukkale Turizm'in konkordato talebinin reddedilmesi ve İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasının kararlaştırılmasının ardından firmadan açıklama geldi. Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu, hukuki süreçlerin devam ettiğini belirterek özel faaliyet izninin alındığını belirtti. Pamukkale Turizm, seferlerde hiçbir değişiklik olmadığını da belirtti.