EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ile birlikte BUMİDER’i ziyaret eden Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, halktan onay alması durumunda ilk iş olarak cezaevini kaldırıp, kent trafiğine nefes aldıracağını söyledi.

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ve AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ile birlikte Buca Müteahhitler ve İş Adamları Derneği’nin (BUMİDER) toplantısına katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Buca İlçe Başkanı Ali Boyla, Mustafa Arslan’ın aday gösterilmesinin teşkilat olarak ellerini çok güçlendirdiğini söyledi. Boyla, “Mustafa Başkan, 2 yıllık ilçe başkanlığı döneminde birçok kamu yatırımının önünü açarak, Buca’ya neler yapabileceğini ortaya koydu. Neredeyse bir belediye başkanı kadar yatırıma öncülük yaptı. Dolayısıyla biz bu özgüven içinde Bucalı'ya gidip oy istiyoruz. Sizlerle ilçenin sorunlarını konuşurken de gönül rahatlığıyla, adayımız Başkan seçilirse, biz bu sorunların üstesinden geliriz, diyebiliyoruz. Kararlı ve hizmete sevdalı güçlü bir irade karşısında hiçbir sorun büyük değildir” diye konuştu.

 

ÖNCE CEZAEVİ KALKACAK BUCA TRAFİĞİ NEFES ALACAK

Buca’nın ciddi anlamda alt yapı projelerine ve çevre düzenlemesine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, “Bunlar küçük tamirlerle, günü kurtarmaya yönelik iyileştirmelerle çözülemez. İlk 2 yılımızda Buca şantiye alanı gibi olacak ama Bucalımız gelecek 30 yılda bunun konforunu yaşayacak. Sorunların farkındayız, o nedenle halktan onay almamız durumunda ilk işimiz artık kangrene dönüşen cezaevini kentin göbeğinden kaldırmak olacak. Bununla ilgili her türlü sözü aldık, her türlü yükümlülüğün de altına gireceğiz. Cezaevinin buradan taşınması, Buca’nın en önemli sorunu olan trafik projelerinin de hayata geçirilmesine olanak tanıyacak. Dolayısıyla ilk işimiz cezaevini kaldırmak ve Buca trafiğine nefes aldırmak olacak. Cezaevini oradan kaldırdığımızda sadece ilçenin trafik sorunu çözülmeyecek, Bucalı da nefes alacak. Çünkü devasa bir yeşil alanı Buca’ya kazandırmış olacağız” diye konuştu.

 

BUCA’NIN ÇÖPÜ BİLE PARA EDECEK

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca Belediyesi’nin hali hazırda çöp toplamaya yaklaşık 60 milyon lira kaynak harcadığını ifade ederek, “Buna rağmen Buca’da çöp sorunu var. Yazın koku sorunu var. Küçük iyileştirmelerle günü kurtarmaya bakmayacağız. Buca’nın çöpünü toplamaya 60 milyon lira harcamayacağımız gibi Buca’nın çöpünü paraya, dolayısıyla belediye için yeni bir kaynağa dönüştüreceğiz. Size ilginç gelebilir ama biz Buca’daki bazı projelerimizi çöplerden kazanacağımız para ile hayata geçireceğiz. Bununla ilgili projemizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız” şeklinde konuştu.

 

NECİP NASIR: MUSTAFA BAŞKANA KEFİLİM

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da Mustafa Arslan’ın çalışkanlığına ve vizyonuna dikkat çekerek, Bucalılardan destek istedi. İzmir Milletvekili Nasır, “Mustafa benim evladım gibidir. Siz vatandaş olarak ona yetkiyi verin yeter. Onun projelerini hayata geçirmek için hepimiz Ankara’da, Bakanlıklar nezdinde Buca’nın birer elçisi olacağız” dedi.

AK Parti İzmir Millet Vekili Necip Nasır, Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, bu programın ardından hep birlikte esnafı ziyaret ederek, taleplerini dinlediler.

Esnaf ziyaretinin ardından da Arslan, İzmir Milletvekili Necip Nasır ve İlçe Başkanı Ali Boyla İzmir İli Siverek Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin davetine katıldılar. Dernek Başkanı Koç Ali Al ve üyeleri Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın yanında olduklarını ifade ederek, desteklerini açıkladılar.