Ödemiş’te dağlık kesimlerde etkili olan kar yağışı Bozdağ’ın Büyük Çavdar Yaylası’nda bulunan Kayak Merkezi yolunda ulaşımın aksamasına yol açtı. Sömestr sebebiyle büyük yoğunluğun yaşandığı Bozdağ’da Kayak Merkezi kapalı olsa da çevresindeki tarlalarda kar keyfi yaşamak isteyenler karla kaplı yolu aşamayınca Ödemiş Belediyesi yardıma koştu. 
Uzun araç kuyruklarının oluştuğu Kayak Merkezi yolu Ödemiş Belediyesine ait iş makinesi tarafından açıldı. Kar temizliği sonrası yolun açılması ile birlikte trafik normale dönerken yetkililer Bozdağ ve çevresine gelecek sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Bozdağ Kayak Merkezi çevresinde kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü. (Başar Uçar-İHA)  
İzmir’in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak yağış ilçe merkezini Gölcük Yaylası’na bağlayan yol ile Gölcük-Subatan yolunda heyelana sebep oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kısa sürede heyelan bölgesine ulaşıp önlem aldı. Büyükşehir yetkilileri bu iki yolu kullanacak sürücüleri uyardı. 
Ödemiş’te günlerdir etkili olan yoğun yağışlar sonrası hem Ödemiş-Gölcük yolu hem de Gölcük-Subatan Sırtlanbayırı mevkii yollarında yer yer heyelan meydana geldi. Dağlık alanlardan kopan kayalar yol üzerine kadar inerken sürücüler tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Farklı bölgelerde görülen heyelan olaylarını haber alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede bölgeye gelerek yoğun yağış altında uyarıcı şeritle önlem aldı ve yol üzerindeki kaya parçalarını temizledi. 
Korkutan olay sonrası her iki yolun ulaşıma açık olduğu öğrenilirken Büyükşehir yetkilileri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hem Ödemiş-Gölcük, hem de Gölcük-Subatan yollarını kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.