İYİ Parti ile yapılan işbirliği kapsamında 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak olan CHP, bugüne kadar 18 büyükşehir adayını ilan etti. CHP yalnızca Ordu ve Şanlıurfa Büyükşehir adaylarını açıklamadı. Şanlıurfa’da bağımsız bir adayın desteklenmesi eğilimi öne çıktığı dikkate alındığında CHP Ordu adayı dışında bütün büyükşehir adaylarını açıklamış oldu. CHP’nin açıkladığı büyükşehir adayları arasında tek kadın aday, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu oldu.
CHP, işbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan toplam 10 il dışında bugüne kadar 38 il belediye adayını da açıkladı. CHP yalnızca Siirt ve Adıyaman’da aday açıklamadı. Adıyaman’da Saadet Partisi’nin adayının desteklenmesi yönündeki karar dikkate alındığında CHP Siirt dışındaki bütün il belediye adaylarını da açıklamış oldu. Buna göre il belediye adayları arasında da tek kadın aday Amasya Belediye başkan adayı Arife Serpil Saraçoğlu oldu.
 
CHP’de bugüne kadar açıklanan üç büyük kentin ilçe adayları arasında da kadın adayların az olması dikkat çekiyor. İstanbul’daki 39 ilçeden 4’ü işbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılırken, CHP geri kalan 35 ilçeden Silivri ve Maltepe dışında 33 ilçedeki adaylarını belirledi. 33 ilçede yalnızca Eyüpsultan Belediye adayı Emel Bilenoğlu kadın aday oldu.
İzmir’de 3 kadın aday
İzmir’in de 30 ilçesinden 2’si İYİ Parti’ye bırakılırken, CHP geri kalan 28 ilçeden 27’sinde adaylarını belirleyerek açıkladı. İzmir’de de kadın aday sayısı Seferihisar Belediyesi adayı Yelda Celiloğlu, Selçuk Belediyesi’nde Filiz Ceritoğlu Sengel ve Karaburun Belediyesi adayı İlkay Girgin Erdoğan olmak üzere 3 kadnıla sınırlı kaldı.