EGE MECLİSİ - 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Millet ittifakı olarak bir çok ilde güç birliği yapan  Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partinin İzmir il başkanları, İzmir'de yapılacak ittifakı görüşmek  için bir araya geldi.

 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i CHP İzmir İl Başkanlığında ziyaret etti. İki İl Başkanı ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel ziyaretle ilgili açıklamaları sonrasında, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanının skandal sözlerine de, sert yanıt verdi.

 

KIRKPINAR, ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPACAĞIZ

Ziyaretin hem nezaket hem de İzmir ittifakına ilişkin ön görüşme niteliğinde olduğunu ifade eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar " Sayın il başkanı bizleri göreve başladıktan sonra ziyaret etmiş ve tebriklerini iletmişti. Ben de kendisine iade-i ziyarette bulunmak istedim. Bizler vatanımızın geleceği, milletimizin birliği ve cumhuriyetimizin korunması için bir birliktelik içindeyiz. İzmir'de bu birlikteliğimizde üstümüze düşeni fazlasıyla yapacağız. CHP'nin belediye başkan adaylarını 23 ilçede ve büyükşehir de  kapı kapı çalışarak destekleyeceğiz. Millet ittifakı  milletin üzerinde birleştiği ve destekleyeceği gönül birliği yapılmış bir ittifaktır.  İzmir'in vereceği destekle inşallah 30 ilçede de İzmir kazanacak."

 

YÜCEL, MİLLET İTTİFAKI SARAYIN DEĞİL HALKIN ÇIKARLARI İÇİN VAR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, seçim sürecinde daha sık bir araya geleceklerini belirtti. Yücel açıklamasında şunları söyledi.

Sayın İYİ parti İzmir il başkanı Hüsmen Kırkpınar nezaket göstererek bizleri ziyaret etti. İYİ parti ile biz milletin çıkarlarını, cumhuriyetimizin geleceğini korumak, halkın yoksulluğuna son vermek, saraya değil halka hizmet eden belediye başkanlarını seçtirmek için birlikte çalışıyoruz. Daha önce sayın il başkanı Kırkpınar'ı ziyaret etmiştik, kendisi sağ olsun iade-i ziyarette bulundu. Genel anlamda saha çalışmalarımızda birbirimize destek vermemiz, meclis üyelikleri ile ilgili görüşmelerin il başkanlıkları tarafından yürütülmesi konularını konuştuk. Her anlamda tam bir uyum söz konusu. Bu uyum ve İzmirlilerin desteği ile birlikte İzmir millet ittifakının en büyük başarıyı yakaladığı illerden olacak. Bizim gücümüz bu ittifakın çıkarsız ve pazarlıksız olmasından geliyor. Başkaları gibi saray ve koltuk derdimiz, baraj korkumuz yok. Bu ittifakı millet istediği için adı Millet ittifakı. Bu güç birliğinin bir diğer adı da bizler için İzmir ittifakıdır ve İzmirli kendi ittifakına 30 ilçede de sahip çıkmaktadır. 

 

O BAŞKANA VE ZEYBEKCİ'YE 'ALLAH ÇARPAR' YANITI  

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, AKP büyükşehir belediye başkan adayı Nihat Zeybekçi'nin İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaretinde, dernek başkanının "AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar" sözlerini de değerlendirdi.

Yücel "Bir  kredi kefalet kooperatifi başkanının söylediği bu sözler ne ahlak, ne din, ne de tarafsızlık ilkeleri açısından kabul edilebilir değil. 'AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar' sözüne cevap vermek, ancak aynı cehaletle, aynı yalakalık anlayışıyla mümkün olabilir ki, ne mutlu bize her ikisinden de çok uzağız. Bu skandal sözleri söyleyen kooperatif başkanının verdiği krediler de derhal incelenmelidir. Dağıtılan kredilerin kriteri de AKP'li olmaksa vay ki bu kooperatifin haline! Bu akıl ve izan yoksunu sözlerin sahibi derhal tüm İzmirlilerden özür dilemeli ve görevini bırakmalıdır.Kendisini istifaya davet ediyoruz. Çok istiyorsa AKP'den aday olsun. O zaman yalakalık uğruna kutsallarımızı, dini değerlerimizi kullananlara gerçek tokadı İzmirli nasıl atar görür" dedi.   

Yücel, 'bu skandal sözleri söyleyen kadar, bu sözleri duyduğunda tepki göstermeyen, bu hadsize haddini bildirmeyen ve mutlu olan,   AKP'nin İzmir büyükşehir belediye başkan adayının da gerçek zihniyetini tüm İzmirlilere gösterdiğini ve İzmirlilerin bu sözleri ve bu sözlerden mutluluk duyanları unutmayarak, 31 Mart'ta halkın tokadıyla gerekli cevabı vereceğini' sözlerine ekledi.