Aksoy Mahallesinin efsane muhtarı Namık Kaban’ın kızı Banu Kaban, babasının bıraktığı muhtarlık bayrağını tekrar dalgalandırmak için yola çıktı ve Aksoy Mahallesinin muhtarlığına aday oldu.
 
Banu Kaban kimdir?
 
1978 Karşıyaka doğumlu. Kamu Yönetimi mezunu... 12 yaşında bir erkek çocuğu annesi, 2005’de Karşıyaka Belediyesinde işe başladı ve halen çalışmaya devam ediyor.
 
1984 yılında koltuğuna oturduğu ve vefat ettiği 2017 yılına kadar tamı tamına 33 yıl Aksoy Mahallesinin muhtarlığını yapan Namık Kaban’ın kızı…
 
Aksoy Mahallesinin çiçeği burnunda muhtar adayı Banu Kaban’ın kamuoyu ile paylaştığı ve verdiği önemli mesajlar:
 
“Annemin karnındayken gezmeye başladığım sokaktı Aksoy’un sokakları… Çocukken arkadaşlarımla gülüp oynadığım, özgüvenli bir genç kız olarak bisikletimi sürdüğüm sokaktı Aksoy sokakları…
 
1748 sokaktan gelin çıktım, baba evim gibi kendi yuvam da aynı sokakta oldu. Oğlum da benim gibi bu mahallede doğdu. Babam kollarımda hayata gözlerini yumduğunda en büyük acıyı da aynı sokakta tattım… Kısacası ben acıyı da tatlıyı da hep Aksoy mahallesinde yaşadım.
 
Aksoy’un efsane Muhtarı biricik babam Namık Kaban’ın kızı olarak ondan öğrendiğim tecrübe ve terbiye ile muhtarlığa aday olmaya karar verdim.
 
Üniversitede okuduğum bölüm sebebiyle edindiğim devlet teşkilat yapısı, işleyişi ve yerel yönetimlerle ilgili bilgi ve birikimimi değerlendirmek, 14 yıldır belediyecilik yaparak kazandığım iş ve insan ilişkilerine dair tecrübelerimin mahallemiz sakinlerinin sorunlarını çözüme ulaştırma noktasında büyük avantaj sağlayacağına inandığım için aday oldum.
 
Aksoy mahallesinin değerli sakinleri ve komşularım, bana bu onurlu görevi layık gördüğü taktirde bu görevi sadece bilgi birikim, tecrübe ve iletişim yeteneğimle değil, yüreğimdeki Aksoy aşkıyla yapacağıma, ömrümün sonuna kadar onlara verdiğim her sözün arkasında duracağıma söz veririm”