CHP Seferihisar'da sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkez tarafından Seferihisar Belediye başkan adayı gösterilen Yelda Celiloğlu adaylıktan çekildi. Celiloğlu'nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiği açıklandı. 
 
CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Solak, Celiloğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilme kararı aldığını söyledi. Celiloğlu'nun kararını kendilerine ilettiğini belirten Solak, yeni adayın en kısa sürede belirleneceğini söyledi. 
 
Seferihisar'da yeni aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenmesi bekleniyor. En güçlü isim ise eski ilçe başkanı İsmail Yetişkin olarak kulislerde adı geçiyor...
 
SEFERİHİSAR İÇİN 3 İSİM MASADA!
Sağlık sorunları nedeniyle çekilen Celiloğlu’nun yerine ise hangi ismin aday gösterileceği noktasında genel merkez çalışma başlattı. 
 
Genel merkezin önündeki isimler ise eski Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci, eski CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve Seferihisar’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Etem Çalış’ın damadı Maliye Gelir Uzmanı Aydın Güney oldu. Genel merkezin hangi ismi atayacağı önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 
 
İL BAŞKANI YÜCEL'DEN AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçim için Seferihisar Belediye Başkanı adayı gösterilen Yelda Celiloğlu'nun adaylıktan çekildiğini belirterek, "Kararından vazgeçirmeye çalıştım, ikna etmeye çalıştım; ama kararı kesin" dedi.
 
Yücel, "Gerçekten çekilme gerekçesinde de samimi. Kendi kararı, kendi tercihi. Biz görüştük kendisi ile kararından vazgeçirmeye çalıştım, ikna etmeye çalıştım; ama kararı kesin. Belediye başkanlığı yoğun, yorucu ve stresli bir görev. Sağlığını olumsuz şekilde etkileyeceği için kendisinin aldığı bir karar. Seferihisar'da Yelda hanım dışında birbirinden değerli aday adaylarımız var. Aday adaylarımız arasında örgüt, emek, liyakat gibi kriterler dahilinde bir görevlendirme yapılacak" diye konuştu.