Merkez Sağın tecrübeli siyasetçileri, Adana,Çanakkale ve Antalya’dan sonra çoban ateşini yakmak için 23 Şubat 2019 Cumartesi günü geniş bir katılımla Cumhuriyetin kalesi İzmir’de bir araya geliyorlar.
 
Çoban Ateşi hareketinin lideri eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu yaptığı açıklamada  “Çoban Ateşi hareketinin sahibi sadece Türk Milletidir. Çoban Ateşlerinin, siyasi bir yapıya dönüştürülüp, dönüştürülmeyeceğine yine Türk Milleti karar verecektir.” ifadelerini kullandı. 
 
YEREL SEÇİMDE MİLLET İTTİFAKI ADAYLARINI DESTEKLEYECEKLER
Rifat Serdaroğlu 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde CHP+İYİ Parti adaylarından namusuna, iş ahlakına, çalışkanlığına güvendiği kişilerin destekleneceğini belirterek “01 Nisan 2019 tarihinden başlamak üzere, AKP ve MHP’ye karşı, Türk Siyasi Tarihinin görebileceği en yoğun muhalefet başlatılacaktır. 7 gün 24 saat esasıyla gençlerimizle-kadınlarımızla-tecrübeli arkadaşlarımızla her kapıyı çalıp, derdimizi-çözüm önerilerimizi vatandaşlarımıza yüz yüze anlatacağız.” ifadelerini kullandı
 
Rifat Serdaroğlu Türk Halkına seslenerek “Çoban Ateşi hareketine destek vermek, katılmak, bulunduğunuz her evde-sokakta-köyde-mahallede-şehirde kendi çapımızda birer çoban ateşi yakarak duyurmak vatan görevidir. Türk Milletinin yaktığı bu ateş büyüyecek ve devlet-millet düşmanlarını kahredecek, Türk Milletinin uygarlık yolunu aydınlatacaktır.” dedi.
 
Çoban Ateşi’nin İzmir buluşması 23 Şubat 2019 Cumartesi günü Saat 12.30 Fuar Basmane Kapısı girişi 1/B Holünde gerçekleşecek.