TÜRKİYE'nin en büyük, Avrupa'nın dört büyük tarım fuarından biri olan ve 7-10 Şubat arasında düzenlenen AgroExpo 2019 Fuarı kapsamındaki alım heyeti organizasyonu, çeşitli ülklerden gelen ithalatçılarda Türk ihracatçıların buluşmasına sahne oldu.

Ticaret Bakanlığı desteğiyle, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Fuarİzmir C Holü'nde düzenlenen alım heyeti organizasyonuna Rusya, Ürdün, Yunanistan ve Moldova'dan 10 firma katılırken, farklı sektörlerde üretim ve ihracat yapan yerli firmalar ile onlarca ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin yıllık 22.6 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracat rakamına ulaştığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, AgroExpo Fuarı alım heyeti organizasyonu ile amaçlarının Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatını 2023 yılında 40 milyar dolara çıkarmak olduğunu kaydetti. Ege Bölgesi'nden yapılan tarım ürünleri ihracatının 2018 yılı sonunda ilk kez 5 milyar dolar barajını aştığı bilgisini veren Celep, "Ege Bölgesi'nin tarım ürünleri ihracatında ihracat hedefimiz 10 milyar dolar. Bu organizasyonlar bizi bu hedefe götürecek" diye konuştu. (DHA)