CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer Halk TV’de yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu.
 
SOYER'İN ÇILGIN PROJESİ ÇOCUK KÖYLERİ
Soyer, İzmir için çılgın projesini açıkladı. Soyer kentin iki yakasına çocuk köyleri kuracağını söyledi. Soyer şunları söyledi:
"En çılgın projem çocuk köyü. Çocuk belediyeleri kuracağız. Gençlik merkezleri kuracağız. Bu bütün vatandaşlara dokunacak. Kentin en temel sorunu katı atık sorunu acil sorunu var. Harmandalı çöp alanı mutlaka çözüm getirilmesi gerekiyor. Bu vahşi çöp depolama yapılıyor. Burada vatandaşlarımız çok büyük sorunları var. Çok net örnekleri var. İngiltere’de Viyana’da kenti içinde katı atık merkezi var. Bunlar koku yapmıyor, dumanı bile paketleyip yapıyor. Bunu becermek zorundayız. Bunlardan enerji üretmemiz gerekiyor. Bunun için önce ayrıştırmamız gerekiyor. Bunu bir kent kültürü haline getirilmesi gerekiyor."
İZMİR'E YAŞLI KREŞLERİ GELİYOR
CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer, İzmir'de yaşlı kreşleri kuracağını söyledi. 
Soyer:"İnsan ömrü uzamasıyla ilgili değişikliklere ayak uydurulmaya çalışıyor. Yaşlı kreşleri yaygınlaşmaya başladı. O insanları birikimleri o kent için kullanılabilir hale getirilmesi gerekiyor. Bunları gençlerle birleştirmeliyiz. Bunların yolları var. İzmir’de çok mümkün, çok iyi yetişmiş insanlarımız var. Biz insanların hayatlarını kolaylaştıracak projeler yapacağız" dedi...