CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Radyo Trafik İzmir’de katıldığı canlı yayında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karşıyaka için uçuk projeleri olduğundan bahseden Tugay, daha şimdiden halkla iç içe olduğunu ve gerektiğinde fırça yediğini söyledi.
 
31 Mart yerel seçimleri öncesi Radyo Trafik İzmir belediye başkan adaylarını ağırlamaya başladı. “Adaylar Trafikte” programının ilk konuğu CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’dı. Canlı yayında Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Tugay, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra hayata geçireceği projelerini anlattı, nasıl bir başkan profili çizeceğinin sinyallerini verdi.
 
“AHMET PİRİŞTİNA’YI ÖRNEK ALIYORUM”
CHP’ye üye olduğu günden beri siyasetin mutfağında görev yaptığını ve yaptığı çalışmalar sayesinde Karşıyaka belediye başkanlığına aday gösterildiğini belirten Cemil Tugay, “Seçim çalışmalarım sırasında en çok duyduğum şeylerden biri "belediye başkanı halkla iç içe olsun" şeklinde... Ben bu işe soyunurken kimi örnek alabilirim diye düşündüğümde aklıma Ahmet Piriştina geldi. Ben de onu kendime örnek alıyorum. Sürprizleri, habersiz bir yerlere gitmeyi, insanlarla bir şeyler yapmayı severim. Ben halktan yanayım, halkın temsilcisi olarak o koltukta 5 yıl oturacağım. Üzerime düşen sorumlulukları yerine getirip, alnımın akıyla bu işin altından kalkacağım.” şeklinde konuştu.
“HİZMET İÇİN BONKÖR OLMALIYIZ”
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tugay, 1 Nisan 2019 itibarıyla başkanlık koltuğuna oturması halinde öncelik olarak belediye personeliyle bir araya gelip, onların sorunlarını çözmeyi amaçladığını bildirdi. “Çalışanlar mutsuzsa verim alamazsınız.” diyen Cemil Tugay, 2’nci önceliğinin bütçe disiplini olacağının altını çizdi, hizmet içinse bonkör olacaklarını söyledi. Tugay, öncelikli hedeflerinden birinin de halkla belediye arasındaki engelleri kaldırmak olduğunu ifade ederek, “Direkt bana bağlı günlük, saatlik rapor veren özel bir ekip oluşturacağım. Devamlı insanlara açık olacağız. Belediye hizmetlerini bir binaya hapsetmek istemiyorum. İnsanların ayağına gideceğiz. Acil müdahale edilmesi gereken durumlarda bu yapılacak. Eğer çözemiyorsak bunun izahını yapacağız. Yeter ki insanlar kendilerini dinlenir olarak görsünler, samimiyetimize inansınlar.” ifadelerini kullandı.
 
“KARŞIYAKALILARDAN DAHA UÇUK FİKİRLERİM VAR”
Yaptıkları çalışmalarda genel olarak temizlik, yollar, kaldırımlar ve otopark eksikliği konusunda şikayetler aldıklarını söyleyen Tugay, “Uçuk fikirlere sahip olan benim, Karşıyakalılar değil!” şeklinde konuştu. “Türkiye’de ve dünyada yapılmamış fikirleri ortaya atmalıyız diye düşünüyorum.” diyen Cemil Tugay, GameX gibi milyonlarca gencin oynadığı bir dijital oyun turnuvası düzenleme projesi olduğundan bahsetti.