EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleşen toplantıya genel başkan yardımcıları, belediye başkan adayları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il ve ilçe yönetimleri, İzmir milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

İzmir aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Lideri, “Biz İzmir’i ve İzmirlileri önemsiyoruz. İzmirliler tüm Türkiye’ye örnek olmuşlardır. Biz İzmir’e demokrasinin, sevginin, hoşgörünün kalesi derken köklerini 8 bin 500 yıllık tarihten alan kültürden dolayı diyoruz. İzmirlilerin kültürü dünyada örnektir. İzmir milli kurtuluş savaşının da en önemli bölgelerinden biridir. Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkede kurşundan söz edeceksen Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin. Kalkınmanın düşünsel olarak temellerinin atıldığı yer de İzmir’dir. Büyümenin temellerinin atıldığı yer de İzmir’dir. İktisat kongresi toplandığında ülke nasıl büyüyecek? Bunların hesapları yapılmış, düşüncesi alt yapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. İzmir iktisat kongresi geleceğimiz için de çok önemli hedefler belirlemiştir” diye konuştu.

 

İsmail Sarı ve Mehmet Topbaş CHP rozeti taktı

Aday toplantısında AK Parti Bayraklı Eski İlçe Başkanı ve 2014 yılında AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2009 ve 2014 yıllarında Bayraklı Belediye Başkan adayı olan Mehmet Topbaş partilerinden istifa ederek CHP’ye geçti. Sarı ve Topbaş’ın rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Aday tanıtım toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nın açılış törenine katılmak üzere salondan ayrıldı.

 

“Halkapınar Spor Salonu’nda demokrasi şöleni yaşandı”

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen İzmir aday tanıtım toplantısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Halkapınar Spor Salonu’nda demokrasi şöleni yaşandığını aktaran Sandal, “Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve partililerimizle birlikte İzmir’e yakışır bir aday toplantısı gerçekleştirdik. İzmir’den bugün bir kez daha martın sonunun bahar olduğunu herkese gösterdik” diye konuştu.

 

“Biz olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz”

İsmail Sarı ve Mehmet Topbaş’ın CHP’ye geçmesiyle ilgili de görüşlerini belirten Sandal, Türk siyasetine önemli katkıları olan iki ismin CHP’ye geçmesinin Türk demokrasisi açısından değerli olduğunu söyledi. Söz konusu iki ismin CHP rozeti takmasının Bayraklı’da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın güzel bir örneği olduğuna dikkat çeken Sandal, “CHP geçmişte olduğu gibi bugünde beraberlik ruhunun önemi ve değerini herkese gösterdi. Bizlerin de en büyük sorumluluklarından biri hiçbir kimse ve kesim arasında ayrım yapmadan çalışmalar gerçekleştirmektir. Her zaman olduğu gibi gelecekte de birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde, ‘biz’ olarak yolumuza devam ederek görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Değerli arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum” dedi.