Özellikle yüz bölgemizdeki görünüşümüze göre baz alındığımız bu durumlar gerek tanışma gerekse toplum tarafından kabul görme aşamasında aktif bir rol oynamaktadır. İlk izlenim verdiğimiz yüzümüzde burun, yanak, dudak ve gözlerimiz en etken organlarımız arasında bulunmaktadır. İnsanlar arasında yüz görünüşünde en çok baz alınan şey altın orandır. Üçgen şeklinde bir yüz yapısı baz alınan bu oranda, insanlar daha çekici ve daha etkin bir görünüme sahip olmaktadır. Altın oran için en önemli unsur olan yanaklar ise gelişen teknoloji sonucu artık kola bir şekilde inceltilebilmektedir. 

Estetik uygulamalardan birisi olan uygulanan Yanak İnceltme işlemi, gayet başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Herhangi bir iz kalmadan uygulanabilen bu işlemde yanaklarda bulunan fazla yağ dokusu alınmaktadır. Hollywood yıldızları tarafından en çok uygulanan estetik tedavilerden birisi olan bu uygulama, ülkemizde bişektomi adı verilen ameliyat ile uygulanmaktadır. Yanak İnceltme olarak da bilinen bu işlem de yanaklardaki fazla yağlar alınmakta ve daha belirgin bir yüz hattına sahip olmak amaçlanmaktadır. Ülkemizde birçok şehirde bulunan elit merkezlerde uygulanan bu işlem kadın veya erkek fark etmeksizin her iki cinsiyet içinde uygulanabilmektedir.

Yanak İnceltme Hangi Durumlarda Yapılmakta ve Nasıl Uygulanmaktadır?

Estetik görünümü düzeltmek amacıyla yapılan bu uygulama genellikle elmacık kemiklerinin küçük ve belirsiz olması durumunda, ayrıca yanak yağlarının çok olduğu ve yuvarlak bir görünüme sahip kişilerde uygulanmaktadır. Genç yaşlarda uygulanması durumunda daha başarılı sonuçlar veren bu uygulama kişiyi daha genç göstermektedir. Yanak İnceltme operasyonu genel olarak yanak altı yağ yastıkçıklarının alınmasına dayanmaktadır. Genel muayene yapılarak başlanan bu işlemde ilk olarak ağız içerisinde 1 cm kesi açılmakta ve fazla yağ dokusu çıkarılmaktadır. Görüntü olarak kalıcı bir iz bırakmayan bu işlem genel ya da lokal anestezi olarak uygulanabilmektedir. Ortalama olarak 30 dakika ile 1 saat arasından süren bu işlem, alanında uzman kişiler tarafından yaptırılmalıdır. İşlem sonrasında ha belirgin yüz hatlarına sahip olmanın yanı sıra daha estetik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Hayatınıza ara vermenize gerek kalmadan gündelik işlerinize hemen geri dönebildiğiniz bu uygulama sonrasında ilk birkaç gün sıvı beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Ağzınızın içerisinde dikişler bulunduğu için katı gıda tüketmemeniz gereken bu işlem sonrası birkaç gün içerisinde dikişler kendiliğinden erimektedir. Ağız temizliğine oldukça dikkat etmeniz gereken bu süreçte gargara yaparak ağzınızı temiz tutmanız gerekmektedir. Tam etki ortalama olarak 2 hafta ila 4 hafta arasından ortaya çıkmaktadır.

Leke Tedavisi

Çağımızın en sık görülen rahatsızlıklarından birisi olan cilt lekelenmesi birçok rahatsızlık sonucunda görülebilmektedir. Başlıca yaşlanma sonucunda belirginleşen bu durum, güneşe maruz kalma, kötü hava ve hormon tedavisi gibi birçok etken sonucu görülebilmektedir. Beyaz tenlilerin dışında koyu tenlilerde de görülebilen bu rahatsızlık, çağımız teknolojisi ile kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilmektedir. İstanbul, İzmir ve Ankara Leke Tedavisi işlemlerinin en sık uygulandığı bölgelerden birkaçıdır.

Cİlde renk veren melanin adlı pigmentin bazı bölgelerde aşırı birikmesi sonucu görülen bu rahatsızlık, gebelik, yaşlılık veya güneş lekesi olarak görülebilmektedir. Ağda ve lazer uygulaması sonucunda da görülebilen bu lekelenmeler kısa bir işlemin ardından ortadan kaldırılabilmektedir. Güneş lekelenmeleri vücudumuzda aşırı güneşe maruz kalma sonucu ortaya çıkmakta ve en çok yüz, el ve dekolte bölgelerinde görülmektedir. Melazma adı verilen bu lekelenmelerden korunmak için, güneş kremi sürmeden güneşe çıkılmamalıdır. Bu lekelenmelerde korunmak amacıyla mutlaka güneş kremi kullanmalı, bronzlaşmak istiyorsanız yanmamaya dikkat etmeli, özellikle hamilelik sürecinde güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalı ve lazer ile ağda uygulamalarında dikkatli olunmalıdır.

Leke Tedavisi Uygulaması

İzmir ve İstanbul dahil olmak üzere Ankara Leke Tedavisi ülkemizde her bölgede uygulanabilmektedir. İlk olarak lekenin nasıl oluştuğunu tespit etmeli ve bu nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Ardından bu duruma uygun bir tedavi yöntemi seçilmeli ve tedavi sonrasında da korunmaya dikkat edilmelidir. • Mezoterapi yöntemi ile cilt altına kombine olarak birkaç madde enjekte edilmekte ve lekelenmeler ortadan kaldırılmaktadır. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan işlem acı ve ağrı içermemektedir. • Kimyasal Peeling ise cildin üst bölgesinin soyulması ve kollajenlerin uyarılarak cilt yenilemesi başlatmasına dayanmaktadır. Ortalama olarak 2 ila 6 seans arasında uygulanan bu yöntemde zamanda leke azaltmakta ve daha canlı bir görünüm kazanılmaktadır. • Lazer uygulaması ile lekeye sebep olan pigmentlerden ortadan kaldırılmaktadır. Kişinin cilt rengine göre uygulanan bu işlem birkaç farklı şekilde uygulanabilmektedir.