Asli görevi doğum olmasına karşın, eşler arasındaki hem duygusal hatta fiziksel yakınlaşmanın en can alıcı kısmı da vajina tarafından sağlandığı için çok mühim bir organdır. Kadınlarda normal doğum sonrasında vajina sıkılığını kaybederek gevşek bir yapıya bürünmekte ve bu durumda ilişkideki fonksiyonunu olumsuz olarak etkilemektedir. En sık vajina genişlemesi sebebi doğum sayısının fazla olmasıdır. Fakat kimi bayanlarda doğum olmadan da yapısal bir gevşeme olabilmektedir. Vajina kasları güçsüzdür. Bu vaziyette bazı egzersizlerin faydası olabilir. En faydalı olan egzersizlerden birisi idrar yapma esnasında arada idrarın tutulup bırakılmasıdır. Bunun yanı sıra Kegel egzersizleri veya vajina daraltma egzersizleri de denir. Normal doğum sonrası vajinadaki kaslar istemsiz olarak epey zayıflar. Doğum esnasında bebeğin rahat geçişini sağlamak amacıyla vajina ağzına yapılan epizyotomi dediğimiz kesiler ise adale gücünü azaltmaktadır. İşte bu vaziyette vajina daraltma yani vajinoplastiveya  gerekmektedir. 

Vajinoplasti Nedir?

Vajinoplasti ameliyatı, genişlemiş vajinanın cerrahi olarak daraltılması işlemidir. Genetik özeliklerimiz bazen dezavantaj olabiliyor. Özellikle doğu bölgelerimizde doğumların fazla olmasından dolayı, kadınlarda erken yaşta vücut ve yüzde sarkmalar meydana gelmektedir. Vajinadaki gevşeme görsel olarak bir sıkıntı meydana getirmemektedir. Fakat eşler arasında cinsel ilişkideki zevki azaltmakta ve sıkıntılara yol açmaktadır. Genişlemiş vajina yalnızca cinsel açıdan rahatsızlık yapmaz. Vajinadaki kasların zayıf olması idrar kaçırma gibi sorunlara da yol açmaktadır. Vajina geri duvarına yapılan daraltma işlemi ile vajinanın daraltılması mümkündür. Bu işleme vajinoplasti ameliyatı denmektedir. Genel olarak vajina içinden bir miktar doku alınması ve kesi bölgesinin birbirine yaklaştırılarak dikilmesiyle yapılmaktadır. Artık Lazerle Vajina Daraltmada uygulanabilmekte ve bu işlem cerrahi bir operasyon içermemektedir.

Lazerle Vajina Daraltma

Günümüz teknolojisi ile cerrahi bir operasyon uygulanmadan yapılabilen vajina Lazerle Vajina Daraltma, anestezi gerektirmez ve ağrı içermez. Son yıllarda en çok talep edilen estetik yöntemlerden birisi olan bu işlem sağlık sorunları ve ilişki sırasında hazzı arttırmak amacıyla yapılmaktadır. Bu yöntem lazer ışığı ile vajina bölgesinde kan akışını arttırmak, kollajenleri uyararak vajinanın sıkılaşmasını sağlamaya dayanmaktadır. Ortalama olarak 30 dakika süren bu işlem yatış pozisyonunda ve jinekolog tarafından yapılmaktadır. Anestezi gerektirmeyen bu yöntemde vajina lazerle taranır ve tüm bölgede sıkılaşma sağlanır. Son derece kolay olan ve acı içermeyen bu yöntemde, işlem sonrasında günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Sizde Lazerle Vajina Daraltmahakkında bilgi almak istiyorsanız www. web adresi üzerinden yardım alabilirsiniz. Bu işlemden 1 hafta sonrasında cinsel ilişkiye girmeye başlayabilirsiniz.

Kızlık Zarı Dikimi

Başlıca bekâretini kaybeden bayanların, cinsel ilişki esnasında tekrardan kanama görmesiyle yapılabilen bu işlem, cerrahi bir işlem içermektedir. Geçici veya kalıcı olmak üzere 2 farklı şekilde uygulanabilen , duruma göre lokal veya genel anestezi ile yapılmaktadır. Kızlık zarı tamiri olarak da bilinen bu işlem genellikle 5 ila 10 dakika arasından sürmektedir. Herhangi bir bakire bayandaki gibi ilk cinsel ilişkinizde kanama göreceğiniz bu işlem herhangi bir yan etki içermemektedir. Rengi veya miktarı her bayan için değişen bu kanama, pembe veya kırmızı renkte olabilmektedir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Geçici olarak Kızlık Zarı Dikiminde, bozulmuş zar sonrası kalan artıklar toparlanarak tekrardan dikilmektedir. En fazla 1 hafta içerisinde ilişkiye girmeniz gereken bu yöntemde, bu süreyi aşmanız durumunda kanama görülmemesi olabilmektedir. Bu süreyi aşmamanız önerilmektedir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Geçicinin aksine uzun süreli olarak kalan ve cinsel ilişki haricinde herhangi bir yolla bozulma meydana gelmeyen kalıcı Kızlık Zarı Dikiminde, doku kaydırma yani Flep yöntemi uygulanmaktadır. Vajina duvarlarından parça alınması ve kaydırılması ile yapılan bu işlemde, bekâretini kaybetmemiş bayanlardaki gibi bir görüntü oluşmaktadır. Bu işlem sonrasında düzenli olarak ilaçlarınız kullanmalı, pansuman yaptırmalısınız. En az 1 hafta spor yapmamanız gerek bu işlem sonrasında doktor kontrollerini de aksatmamanız gerekmektedir. Tekrardan eski güveninize kavuşabileceğiniz bu uygulamayı alanında uzman doktorlara yaptırmanız önerilmektedir.