EGE MECLİSİ - Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen, "Sporla Kal, Güvende Kal Projesi" kapsamında, "Bağımlılıkla Mücadelede Biz de Varız" panelinin dördüncüsü bugün İzmir'de yapıldı. Konak'taki Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra Milli Okçu Mete Gazoz, Milli Cimnastikçiler Demet Mutlu ve İbrahim Çolak, Göztepeli Milli Futbolcu Yasin Öztekin, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeki Yüncü, RTGD Başkanı Şebnem Bursalı ve Posta Gazetecisi Ege Bölge Temsilcisi Banu Şen konuşmacı olarak katıldı. Programın sunumunu spor spikeri Ersin Düzen gerçekleştirdi.

Panelde yaptığı konuşmada uyuşturucunun çok tehlikeli olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Spor, uyuşturucu illetini önlemek açısından çok önemli bir araç. Bizleri zihnen ve bedenen sağlıklı tutuyor. Spor yapan insan az hasta oluyor. Bu sağlık harcamaları açısından da önemli. Uyuşturucu çok sinsi bir konu. Gençler dost çevrenizi iyi seçin. Aileler evlatlarımızı iyi takip edelim. Çareyi yanlış yerde aramasın gençlerimiz. Toplumun hiçbir evladını hiçbir illete teslim etmemek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'ye çok önemli tesisler kazandırdıklarını kaybeden Bakan Kasapoğlu, "Tesislerimizi boş bırakmayalım. Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın Projesi çok ilgi gördü. Tesislerimizi 7-24 gençlerimizin hizmetine açtık. Gece yarısı da spor yapabilirsiniz. İlk etapta 5 adet olan Gençlik Merkezi sayımız 300'ü buldu. Hedefimiz 500 merkeze ulaşmak" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu'ndan Karşıyaka'ya ziyaret

İZMİR'de temaslarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü'nün Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ni ziyaret etti. Başkan Turgay Büyükkarcı, Başkan Vekili Gökhan Şensan, Divan Kurulu Başkanı Fatih Diniz ve yönetimin karşıladığı Bakan Kasapoğlu'na Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da eşlik etti. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten de ziyarette hazır bulundu. Kasapoğlu, ziyarette yeni stat, salon ve tesis projelerinin görsellerini tesisin toplantı odasında sergileyen Karşıyaka'ya stat konusunda desteklerinin devam edeceğini söyledi.  

Geçtiğimiz aylarda Ankara'da ağırladığı Karşıyaka yönetimini Başkent'e de davet eden Bakan Kasapoğlu, kulübün anı defterini, "Türkiye'nin en güzide kulüplerinden olan Karşıyaka Spor Kulübü'nü ve değerli yöneticilerini ziyaret etmekten çok memnuniyet duydum. Bu köklü kulübümüzün gelecekte daha güçlü bir şekilde spor camiamıza katkılar sunmasını temenni ediyorum. Başarı dileklerimle" cümleleriyle imzaladı.

Başkan Büyükkarcı, ziyarette Bakan Kasapoğlu'na üzerinde isminin yazılı olduğu forma hediye etti. Kulübün yıllardır yolunu gözlediği yeni stat konusunda yapı kayıt belgesi alınıp İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'yle maç günleri otapark alanı konusunda anlaşmaya varılırken son olarak otopark projeye ekletiliyor. Stat için önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat alınması bekleniyor.

 

ÜNLÜ'DEN SONRA İLK

GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, vefat eden eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'den sonra Karşıyaka'nın kulüp binası ve Çiğli Tesisleri'ni ziyaret eden ilk spor bakanı oldu.

Kasapoğlu'nun Karşıyaka'yı ziyaret ettiği gün sabah saatlerinde Ünlü'nün hayatını kaybettiği haberinin gelmesi acı bir tesadüf oldu. Daha önce yine eski spor bakanlarından Akif Çağatay Kılıç da Karşıyaka Stadı arazisini ziyaret etmişti. Bakan Kasapoğlu, dün akşam da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Karşıyaka camiasının sembol isimlerinden Spor Hekimi Bülent Zeren'in kurduğu Karşıyaka Spor Tarihi Müzesi'ni ziyaret ederek Zeren'in oğlu Can Zeren'e başsağlığı dileklerini iletti.

Ege Üniversitesi'nde Gençlik Merkezi açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ege Üniversitesi arasında üniversiteye Gençlik Merkezi kazandırılması için protokol imzalandı. 

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törende imzayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak attı. Ege Üniversitesi Rektörü Budak, törende Bakan Kasapoğlu'ndan üniversitede Olimpik Sporcu Fabrikası, Uluslararası Doping Merkezi ve Çim Alan Uygulama ve Araştırma Merkezi projelerini hayata geçirmek istediklerini, bu konularda destek beklediklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu projelerin hayata geçmesi her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Gençler için ne yapsak az. Gençlerimiz bu ülkenin umudu. Onlar için seferber olacağız" dedi. Bakan Kasapoğlu, üniversiteye aynı zamanda bisiklet desteği vereceklerini açıkladı.

Üniversitelerle işbirliği içinde olmak zorunda olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Üniversitelerimiz ve gençlik merkezlerimiz çok önemli. Gençlik merkezlerimizde gençler sanatsal, bilimsel, kültürel faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Ege Üniversitesi ile bir ilke imza atıyoruz. Bu merkezler gençlerle olan köprümüz demek. Tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye hazırız. Mevcut tesislerin yenilenmesi, yeni tesisler yapılması, akademisyenlerin projeleri için desteğe hazırız. Üniversiteler olmazsa olmazımız. Hep birlikte bu hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağız. Gençlerimize her türlü imkanı sağlayacağız" diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu daha sonra Ege Üniversitesi Kampüsü'ne giderek Gençlik Merkezi'nin üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.


FIRAT ÇAKIROĞLU ADINA DERSLİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ege Üniversitesi'nde 2015 yılında karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının verildiği Edebiyat Fakültesi'ndeki dersliğin açılışını gerçekleştirdi. Kasapoğlu, daha sonra kampüste düzenlenen tören sonrası özel sporculara ve sporculara çeşitli malzemeler hediye etti. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Kasapoğlu'na üzerinde isminin yazılı olduğu 35 numaralı bir forma armağan etti. Bakan Kasapoğlu, kampüs içindeki bir kafede öğrencilerle çay keyfi yapıp, gençlerin isteklerini dinledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de öğrencilere projelerini anlattı. (DHA)