EGE MECLİSİ - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen kadın, tren raylarına atlayarak yaşamına son verdi. 

Nergiz Durağı'nda meydana gelen olayda, yolcular arasında bulunan bir kadın, İZBAN seferini yapan trenin istasyona yaklaştığı esnada koşarak raylara atladı. Vatandaşların uyarısı üzerine trenin tekrar hareket etmesi engellendi. İstasyona gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinde kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, ölen kadının kimliğini tespit etmek için çalışma yaptı. İZBAN seferlerinin ise tek hat üzerinden sürdürüldüğü açıklandı.

KRİMLİĞİ BELİRLENDİ

Özel bir kolejde lise 3. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki A.K. olduğu belirlendi. A.K.'nın cenazesi, yapılacak olan otopsinin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

Ayça'nın eve bıraktığı mektupta, ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını, anne ve babasını çok sevdiğini yazdığı, kullandığı eşya ile giysilerin de satılıp parasının sokak hayvanlarına harcanmasını istediği öğrenildi. Öğretmen Ebru K. ve Karşıyaka Basketbol Takımı'nda altyapı sorumlusu baba Hüsnü Eralp K., tek çocuklarının ölümüyle büyük üzüntü yaşadı.

İZBAN Nergiz İstasyonu'nda dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, yolcular arasında bulunan Ayça K., tren yaklaşırken koşarak raylara atladı. İstasyondaki yolcular büyük şok yaşarken, tren Ayça K.'ye çaptı. İhbar üzerine istasyona gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, bir kolejde okuyan lise üçüncü sınıf öğrencisi genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Trenin makinisti ifadesinde, "İkaz ve uyarı düğmesine bastığım sırada bir kadın kendisini raylara bıraktı. Uyarı ve ikaz yaptığımız halde kendisini attı" dedi.

GERİDE MEKTUP BIRAKTI

Ölümüyle ailesini ve arkadaşlarını yasa boğan Ayça K.'nin, intiharından önce istasyona yakın olan evine, bir mektup yazıp bıraktığı ortaya çıktı. Ayça K.'nin mektupta, ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını, anne ve babasını çok sevdiğini yazdığı, ayrıca kullandığı eşya ile giysilerinin de satılıp, parasının sokak hayvanlarına harcanmasını istediği öğrenildi. Ayça K.'nin son iki yıldır psikolojik sorunlar yaşadığı ve zaman zaman da psikiyatri desteği aldığı ifade edildi. Öğretmenlik yapan anne Ebru K. ile Karşıyaka Basketbol Takımı'nda altyapı sorumlusu baba Hüsnü Eralp K., tek çocuklarının acı haberiyle büyük üzüntü yaşadı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Ayça K.'nin cenazesinin, bugün ailesine teslim edileceği ve kentte toprağa verileceği belirtildi. (Taylan YILDIRIM/DHA)