Çamlıpınar pazar yeri esnafını ve pazarcıları ziyaret eden AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, vatandaşı dinledi ve yapacakları yeni model kapalı pazar yerlerinin müjdesini verdi.

 Pazar yerlerindeki esnaf ziyareti sırasında selam verip elini sıktığı her pazarcının üşümüş olduğunu fark eden Mustafa Arslan, ‘yeni model kapalı pazar yerleri ile bu sorunlarınıza son vereceğim’ diye söz verdi. Mustafa Arslan, Buca’da bulunan sözde kapalı pazar yerleri olduğunu ifade ederek “Biz göreve geldiğimizde, sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye model olacak kapalı pazar yerleri yapacağız. İşte o zaman kapalı pazar yeri nedir, nasıl olur görsünler. Pazarcı esnafımıza da pazara gelen vatandaşımıza da biz o konforu yaşatacağız” diye konuştu.

YAZIN SERİN KIŞIN SICAK OLACAK

Şimdiye kadar yapılan pazar yerlerinin esnaf ve vatandaşı sadece yağmurdan koruduğunu söyleyen Arslan, bu pazar yerlerinin tam anlamıyla kapalı, yazın serin kışın ise sıcak olması gerektiğini ifade etti.  Arslan, yapılacak kapalı pazar yerlerinin altının da otopark olarak değerlendirileceğini söyledi.

Mustafa Arslan, yeni model kapalı pazar yeri projesinin detaylarını ise şöyle anlattı: “Haftanın her günü farklı faaliyetler için kullanabileceğiniz, sağlık ve hijyen kurallarına uygun, et ve süt ürünlerinden tutun da diğer tüm satışı yapılan malların dünya standartlarına uygun bir şekilde vatandaşa sunulabileceği, semt pazarı olmadığı günlerde de gençlerin ve çocukların spor yapabileceği; afet toplanma yeri olarak da kullanabilecek, Kurban Bayramlarında kesim yeri olarak hizmet verecek, çok işlevli çok kullanışlı yeni bir modeli hayata geçireceğiz.”