İZMİR'de AK Parti'nin Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, ilçede hayata geçirmeyi planladığı projelere dair bilgi verdi. Projelerin, seçmenden gelen öneri ve talepler üzerine şekillendiğini açıklayan Başterzi, seçildiği takdirde, başkanlık maaşımın tamamını Selçuk'ta okuyan öğrencilere burs olarak vereceğini söyledi.

AK Parti'nin Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, seçim bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Selçuk'ta hayata geçirmeyi planladığı projelere dair bilgi vererek seçmenden destek isteyen Osman Başterzi, 3 bin 500 kişi ile yüz yüze anket yaptırdıklarını açıkladı. Yaptırdıkları anketler aracılığı ile ilçenin çözüm bekleyen sorunlarını anlamaya çalıştıklarını aktaran Başterzi, mahalle muhtarları ile de görüştüklerini ve mahallelerin sorunlarını onlardan da dinlediklerini kaydetti. Selçuk için hayata geçirilmesi gereken projeleri kendisinin değil, ilçede yaşayan vatandaşların belirlediğini aktaran Başterzi, "Selçuklu vatandaşımız, Selçuk'ta çalışmak istiyor. Selçuk'ta yaşamak istiyor. Burada eğlenmek, sinemaya gitmek, spor yapmak istiyor. Bu sonuçlar ışığında Selçuk için hazırladığımız 54 projemizden, kaynağı belli, ayakları yere basan ve hızla yapabileceğimiz 12'sini programımıza aldık" dedi.

YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

İlçede seçmene, 'Kaldırım yapacağım, asfaltı onaracağım' diye vaatlerde bulunmadığını, bunların zaten belediyenin görevi olduğunu, kendisinin projeleri ile fark yaratmak istediğini aktaran Başterzi, Gençlik ve Kültür Merkezi açacaklarını, sanayi bölgesinde belediyeye tahsis edilen alana, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yaptıklarını söyledi. Başterzi, vatandaşlardan gelen  önemli şikayetlerden birinin de kapalı pazar yeri eksikliği olduğunu kaydederek, "Bunu da projelerimizin içine dahil ettik ve pazar yerimizi daha modern ve kapalı hale getireceğiz. Ayrıca ilçemizin farklı bölgelerinde yine kapalı Ekolojik Pazar yerleri yapacağız. İlçemizde aileleri ile birlikte yüzde 9 engelli kardeşimiz var arkadaşlar. Bunların toplumsal hayata daha rahat katılabilmeleri için kentimizin çeşitli bölgeleri engelsiz parklar yapacağız. Bizim büyük bir meydan projemiz var. Bu proje 5 etaptan oluşuyor. Bunun ilk etabı Selçuk'umuzun en çok ihtiyacı olan otopark. Bildiğiniz gibi hükümet binamız taşınıyor ve bu alan yıkılacak. Buraya modern bir kapalı otopark yapacağız. Sokaklarımız otopark olmaktan kurtaracağız" diye konuştu.

'MARKALAŞMASI İÇİN ADIM ATACAĞIZ'

Modern kent olmanın yolunun, bisiklet yollarına değer vermekten geçtiğini aktaran Başterzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1. Derece arkeolojik sit olan Dutlu Yol olarak bildiğiniz alana tarihi dokuya zarar vermeden 2 kilometre bisiklet ve koşu yolları yapacağız. Ayrıca gelen yabancı misafirlerimizin de yararlanabilmesi için bu yolları tüm kültür noktalarımıza ulaştıracağız.  Biz her canlıyı seviyoruz. Yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Can dostlarımıza daha iyi koşullar sağlamak için barınağımızı yenileyecek çocuklarımız için bir ziyaret alanı olarak düzenleyeceğiz. Hayvan sever gönüllülerimiz ile birlikte kısırlaştırma birimleri kuracağız. Arvalya orman kampı bölgesi yeniden 25 yıllığına belediyemize tahsis edildi. Bu alanı cıvıl cıvıl bir bölge yapmak niyetindeyiz. Selçuklu hemşerim ailesini alarak nezih bir şekilde gidip burada pikniğini yapabilecek. Gençlerimiz huzur ve güven içinde kamp kurabilecek. İlçemiz tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra tarım açısından da eşsiz değerlere sahip bir ilçe. Gökçealan Osmancık üzümümüz, Belevi şeftalimiz, zeytin ve zeytin yağımız için markalaşma yolunda ilk adımlarımızı atacağız. Selçuk'ta yetişen her ürün hak ettiği değeri bulacak."

'HASTANE İNŞAATI YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK'

Ödemiş'te bulunan çağrı merkezi projesini incelediklerini söyleyen Başterzi, "Yaklaşık 300 Selçuklu gencimize iş imkanı sağlayacak bu proje için gerekli görüşmeleri tamamladık. İnşallah seçimi kazandıktan sonra bu projemizi de hemen hayata geçireceğiz" dedi.

İlçede hastane yapımının engellendiğine değinen Osman Başterzi, şöyle dedi:

"Yıllar önce bazı anlamsız itirazlar üzerine mahkeme kararı ile yapımı  durdurulan hastanemizin önündeki engelleri kaldırdık. Modern ve her türlü tıbbi olanlara cevap verebilecek hastanemizin yapımına en kısa zamanda başlanacak. TOKİ konusunda çok yoğun mesai harcadık. Sağ olsun devlet büyüklerimiz de bize çok yardım oldu bu konuda ve size bir müjde verebilmek için son noktaya geldik. İnşallah birkaç gün içinde size bu konuda da bir açıklama yapacağım. Seçildiğim taktirde, başkanlık maaşımın tamamını Selçuklu öğrencilerimize burs olarak vereceğim. Bununla ilgili başvuruları da önümüzdeki haftadan itibaren almaya başlayacağız." (DHA)