Yerli ve yabanca sektör profesyonellerinin beklediği, mobilya sektörünün vizyon organizasyonu MODEKO 2019 Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı başlıyor. Sektöründe Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonu olan MODEKO, Fuar İzmir’de 6-10 Mart 2019 tarihlerinde Efor Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek. Sektörden gördüğü büyük ilgi ile MODEKO’nun büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, yüksek alım gücüne sahip sektör profesyonelleri ve iş insanlarının ziyaretleriyle organizasyon başarısının daha da yükselteceğini söyledi.

MODEKO, 30 YILDIR MOBİLYA SANAYİNİN VİTRİNİ

MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın 300’ün üzerinde mobilya üreticisinin katılımıyla Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan vitrini olduğunu belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, sektörün ulusal ve uluslararası pazarlardaki güçlü duruşuna katkı koymanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başarılı organizasyonun Genel Müdürü İşleyen, “30 yıl önce çıktığımız bu yolda başarıya birlikte ulaştık. Markalaşma ve ihracatta adından söz ettiren ülkeler arasında yer alan mobilya sektörümüzün, her sene artan ihracat rakamları ülke ekonomimize önemli katı sağlamaktadır. Geçmişte sadece komşu ülkelerle gerçekleştirilen ticaretimiz, bugün itibari ile dünya genelinde 179 ülkeye ihracat yapar duruma gelmiştir. 30 yıl önce Kültürpark fuar alanında başlattığımız İzmir Mobilya Fuarı MODEKO, üç yıl önce Fuar İzmir’e taşındı ve aradan geçen zamanda katılımcılarımız da, fuarımız da birlikte büyüdü ve uluslararası söz sahibi bir konuma ulaştı. MODEKO 2019’un  mobilya sektörünü sayısız başarılara taşıması dileklerimle, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize iyi bir fuar dönemi geçirmelerini diliyorum ”dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından Klasik- modern ev mobilyası, ofis mobilyası ve bahçe mobilyaları grubunda birbirinden şık ürünlerin sergileneceği 30. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı MODEKO’ya bu yıl 307 firma katılacak. Dış pazarlardan gelecek olan ziyaretçilerin yanı sıra iç piyasa sirkülasyonu içinde cazip bir pazar olan MODEKO’da  İzmir, Manisa, Balıkesir, Antalya, Ankara, İstanbul, Isparta, Bursa, Denizli, Gaziantep, Uşak, Kayseri, Konya, Aydın, Eskişehir, İnegöl, Burdur, Adana, Afyon ve Samsun il ve ilçelerinden fuara katılacak olan firmalar stant çalışmalarına hız verdi. Fuar İzmir’de A ve B hollerinde birbirinden özel stantlarda sergilenecek olan Ev mobilyaları, Ofis mobilyaları ve Bahçe mobilyaları dışında bu yıl ilk kez Halı ve Zemin kaplamaları Özel Bölümü oluşturuldu.

ALIM GÜCÜ YÜKSEK ZİYARETÇİLER

Yurt içi ve yurtdışındaki temsilcilikleriyle özel bir çalışmayı ortaya koyan Efor Fuarcılık alım gücü yüksek yabancı firma temsilcilerinden oluşan alım heyetleri oluşturdu. Lübnan, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, İsrail, Yunanistan, Libya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Umman, Dubai, Katar, Kırgızistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Nijerya başta olmak üzere 45 farklı ülkeden teyitli iş insanları MODEKO’yu ziyeret edecek. Ayrıca İstanbul, İnegöl, Ankara, Antalya, Bursa, Orta ve Doğu Karadeniz illeri, Kayseri, Gaziantep, Antakya, Malatya, Diyarbakır, Denizli ve Aydın il ve ilçelerinde yapılan özel davet ve sunumlar kapsamında oluşturulan alım heyetleri organizasyona katılacak.  

FUAR DESTEKLERİ ARTIYOR

MODEKO 2019 Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı ‘na her geçen gün destek artıyor. T.C Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası EBSO, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği İESOB, İzmir Mobilyacılar Odası İZMOB, Ofis Mobilyaları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği OFİSMOD,  İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği HALIMDER bu sene MODEKO’ ya önemli destekler sağlayan kuruluşların başında geliyor.

MODEKO 2019 Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı 6-10 Mart 2019 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek.  Türkiye’nin her bölgesinden 307 Firma ve markanın katılımı ile düzenlenen organizasyon 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.