İstanbul Sancaktepe'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek, "Kartal'da yaşadığımızı yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım. Ne olur bize yardımcı olun? Kiranızı veriyoruz, vereceğiz. Yeter ki bu evler boşalsın" dedi. CHP'nin İzmir'deki icraatlarını eleştiren Erdoğan, "CHP demek, çöp, çukur, çamur demektir. Şimdi buna İzmir adayımız güzel bir şey daha eklemiş 'çarpık yapılaşma' yani 'dört Ç'..." diye konuştu
 
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları... 
Sancaktepe neydi bugün ne oldu? Bütün bunlar kararlılığın neticesidir. Yola çıkarken eğitim, adalet ile yürüyeceğiz dedik. Bugünlere geldik. Karşımda burada yaptığımız okulları, kültür merkezlerini görüyorum. Geçenlerde CHP'nin bir adayı var ya, çıkmış diyor ki, AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok, kreş yok. İstanbul'da bir aday tanıtımı yapmak istediniz. Nerede yaptınız. Haliç Kongre Merkezi'nde yaptınız. Demek ki siz de yok. Niye Haliç de yaptınız? Orası pırıl pırıl. Uluslararası hizmet veriyor. Bütün bu adımların yanında karşımda Recep Tayyip Erdoğan kongre merkezi var. Bay Kemal bunları bilmez. Onun gönderdiği belediye başkan adayları hiç bilmez. 

"ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR, ÇARPIK YAPILAŞMA: 4Ç"
Biz ne dediysek onu yaptık. CHP'nin böyle bir derdi yok. CHP demek, çöp, çukur, çamur demektir. Şimdi buna İzmir adayımız güzel bir şey daha eklemiş 'çarpık yapılaşma' yani 'dört Ç'...  Çukurları, çöp deryalarını, çamuru yok ettik mi? Su yoktu. Suyu getirdik mi? Şu anda bulunduğumuz noktaya 180 km'den su getirdik, Melen'den... 1994'te İstanbul'da sadece 50 bin eve doğalgaz gidiyordu.  6 milyon 500 milyon eve doğalgaz gidiyor İstanbul'a... (HABERTÜRK)