Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da Ödemiş’te gerçekleştireceği “İkinci Cemre” buluşmasında tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili projelerini paylaşacak. Soyer İzmir projelerinin ilk etabını 26 Şubat’ta Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Birinci Cemre” buluşmasında kamuoyuyla paylaşmıştı.
 
Projelerini üç farklı yer ve tarihte “Cemre Buluşmaları” adı altında duyuran Tunç Soyer,  26 Şubat’ta gerçekleştirdiği “Birinci Cemre” buluşmasında; “Sosyal Projeler”, “Demokrasi”, “Kentin Planlanması ve Yenilenmesi”, “Sürdürülebilir Ulaşım”, “Doğa”, “Altyapı”, “Enerji”, “Çocuk ve Gençlik”, “Spor”, “Kültür Sanat”, “Dünya Kenti İzmir” başlıkları altındaki projelerin bir kısmını açıklamıştı. Soyer, 09 Mart’ta Ödemiş Hükümet Meydanı’nda gerçekleşecek “İkinci Cemre” buluşmasında ise tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili projelerine odaklanacak.
 
Seferihisar Belediye Başkanlığı görevi sırasında ilçenin tarım ekonomisini kısa sürede büyütmeyi başaran Soyer, bu dönüşümün İzmir ve Ege’ye de yayılmasını hedefliyor. Tunç Soyer, tarımın bir ülke meselesi olduğunu ve bu nedenle projeleri içinde büyük bir yere sahip olduğunu vurguluyor. Soyer İzmir vizyonunun iki ana hedefinin refahın artırılması ve paylaşılması olduğunu belirtiyor ve her iki hedef için de tarım ve kırsal kalkınmanın öneminin altını çiziyor.