Balıkesir’de düzenlenen Roman Çalıştayı’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, "Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Roman vatandaşlarımızın temsilcileriyle buluştuk.  Hep birlikte sorunları konuşarak, çözüm yolları aradık" dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Balıkesir’de düzenlenen Roman Çalıştayı’na katıldı. Çeşitli illerden federasyon ve dernek başkanlarının katıldığı toplantıda istihdam, eğitim, barınma, kültür sanat çalışmaları ve sosyal sorunlar gibi konular gündeme getirildi. Has Roman Federasyonu ve Akıncılar Roman Kültür Derneği işbirliği ile organize edilen çalıştaya, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur ve il yöneticileri de katıldı.

“GENÇLERE KULAK VERİN”

Çalıştayda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle,  yıllardır Roman toplumu için emek veren isimleri ve gençleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bekle, “Gençlere ayrı bir hassasiyet ve önem veriyorum. 'Arkamızdan çok iyi bir gençlik geliyor' diye gönlümüz rahat olmalı. Gençlerimizin fikirlerine mutlaka kulak verilmeliyiz. Çalıştaya katılan genç kardeşlerimizin bu harekette çok daha etkin olacaklarını biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada başladığımız yerin çok ötesindeyiz. Biz sorunlarımızı biliyoruz ve sorunların çözüm yollarını dernek başkanlarımız, konfederasyon, federasyon başkanlarımız ve kanaat önderlerimizle birlikte arıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLERE GİRDİK”

AK Parti olarak önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Bekle, “Bizler kardeşlik ve dostluğun bir araya getirdiği insanlarız. Milletvekili olduktan sonra daha önce hiç gitmediğim bir ilde, ziyaret ettiğim bir ilçede kardeşlerimin bana ne kadar içten sarıldığına şahit oldum. Bu çok onur ve gurur verici bir tablo. Sorumluluğumun farkındayım. Üzerimizde ciddi bir yük var. Bu defa yola çıkarken ‘tevazu, samimiyet ve gayret’, ‘memleket işi gönül işi’ diyerek yola çıktık. AK Parti olarak çok büyük projeler yaptık. Bugüne kadar çok doğru adımlar attık. Yaptığımız projelerin ötesinde gönüllere girmeyi başardık. Biz inandığımız bir dava uğruna yola çıktık” diye konuştu.  

Has Roman Federasyonu Başkanı Sadettin Altın ve Akıncılar Roman Kültür Derneği Başkanı Ahmet Gezer, Cemal Bekle'nin çalıştaya katılımı ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Altın, Cemal Bekle'ye çalıştayın anısına tablo hediye etti.