EGE MECLİSİ - İzmir Kadın Meclisi, kadın cinayetlerini hatırlatıp, hakları için mücadele eden hemcinslerinin yanında olmak için İzmir’de öldürülen kadınların ailelerinin de katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanacak. İzmir Kadın Meclisi adına konuşan Hilal Susuz, "Biz öldürülen kadınlar için adliyelerde adalet mücadelesi verirken Türkiye’de ocak ayında 43 kadın, şubat ayında ise 31 kadın öldürüldü. Hayatın her alanında yaşam hakkımız ve tüm özgürlüklerimiz için bir araya gelmeye devam ediyoruz" dedi.

İzmir’de kadın cinayetlerini durdurmak ve öldürülen kadınlar için adaleti sağlamak adına adliyede her gün başka bir duruşmaya giren İzmir Kadın Meclisi üyeleri, hayatın her alanında kadınların yaşam hakkı ve özgürlüğünü savunmak için, öldürülen kadınların ailelerinin de katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelecek. Kadınlar için mücadelenin bir gün değil her gün devam etmesi gerektiğini Türkiye’nin her ilinde savunan Kadın Meclisleri, hakları için meydanlarda buluşacak. İzmir Kadın Meclisi adına konuşan Hilal Susuz, şunları söyledi:

"Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, cinsiyetçi söylemler ve günden güne artan kadın düşmanlığı var. Ancak tüm bunlara rağmen artık haklarımızın farkındayız, artık kadınları eve kapatmak ve susturmak mümkün değil. Biz Kadın Meclisleri olarak kadın cinayetlerini durdurmak ve öldürülen kadınlara adaleti sağlamak için her gün bir başka adliyede, mahkeme salonundayız. Biz adliyelerde adalet mücadelesi verirken sadece 2019 Ocak ayında 43 kadın, Şubat ayında ise 31 kadın öldürüldü. Bunun karşısında yasaları uygulamak yerine kazandığımız haklarımıza saldırılarla karşılaşıyoruz. 6284 yasası kadınların yaşam şifresiyken yuva yıkan yasa diye gündeme getirilmeye çalışılıyor. Şule Çet'in öldürülmesinin üzerini intihar diye örtmeye çalıştılar ama gerçekleri açığa çıkarttık. Hayatın her alanında yaşam hakkımız ve tüm özgürlüklerimiz için bir araya gelmeye devam ediyoruz." 

'ÖLDÜRÜLMEDİĞİMİZ, ÇALIŞABİLDİĞİMİZ, ÖZGÜRCE GEZEBİLDİĞİMİZ ŞEHİRLER İSTİYORUZ'

Yerel seçim öncesi İzmir’de çalışmalar yürüten siyasi partilerin kadınların sorunlarına yeteri kadar değinmediğini savunan Susuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerel seçimler yaklaşırken kadınların hiçbir sorunundan bahsetmeyenler, kadınları programında formalite olarak bulunduranlar bizden oy istiyor. Ancak bizler öldürülmediğimiz, çalışabildiğimiz, geçinebildiğimiz, özgürce sokaklarında gezebildiğimiz ve yönetebildiğimiz şehirler istiyoruz. Adaylar kadınların önüne engeller koyarak şehirlerimizin böyle olmasını zorlaştırıyorsa da kadınların mücadelesi bu şehirleri yaratacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Meclisleri olarak Türkiye'nin birçok şehrinde meydanlarda olacağız. Yaşamdan, çalışma hayatından, siyasetten koparılmaya çalışılan kadınlar her yerde ayağa kalkacak. Bizler de İzmir Kadın Meclisi olarak 8 Mart'ta saat 18.00'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir eylem gerçekleştireceğiz. Davası bittiği halde diğer kadınlar için susmayan ve mücadele eden, öldürülen kadınların aileleri de bizlerle olacak. Kadınlar için mücadele sadece bir gün değil her gün. Ancak bu 8 Mart'ta tüm kadınlar için kol kola girmeli ve yaşamımız, haklarımız için mutlaka meydanlarda buluşmalıyız." (Melis KARAKUZULU/DHA)