CHP’de İzmir Buca adayı Suat Nezir’in adının son anda geri çekilmesi ile ilgili Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 'Haksızlık yapıldı' dedi. Ağbaba, "Maalesef yanlış bir iş yapılmıştır Buca adayı değiştirilerek. Açıkça söyleyeyim; yanlış bir iş yapılmıştır. Ama seçime girerken de bunu tartışmak doğru değildir" ifadesini kullandı.
 
'BUCA BELEDİYESİ ADAYI DEĞİŞTİRİLEREK YANLIŞ BİR İŞ YAPILMIŞTIR'
Bir gazetecinin 'Belediye Meclis üyeleri içerisinde akraba ilişkiniz var mı' sorusuna CHP'li Ağbaba, Sosyal medyada geziyor. Bu tamamen partimizi yıpratmaya yönelik bir çalışmadır. Benim Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir tane akrabam Belediye Meclis Üyeliği'ne aday değildir ve listelerin hiçbirinde yoktur, o yazanların hepsi yalandır benimle ilgili. Buca Belediyesi ile ilgili ise Buca meselesi de benim dâhilim yoktur. Buca adayının değiştirilmesi ile ilgili benim hiçbir ilgim yoktur. Ama bundan sonra da Buca'nın tartışılması doğru değildir. Maalesef yanlış bir iş yapılmıştır Buca adayı değiştirilerek. Açıkça söyleyeyim; yanlış bir iş yapılmıştır. Ama seçime girerken de bunu tartışmak doğru değildir. O haksızlık yapılan arkadaşımız da partimizde emeklerini görecektir mutlaka önümüzdeki dönemde. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Onu da buradan belirtmek istiyorum yanıtını verdi.
 
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suat Nezir'i, 10 Şubat'ta Ankara'da ve İzmir'de yapılan belediye başkanlığı aday tanıtım töreninde partisinin Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı. Ancak İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilen aday listesinde Nezir yerine Erhan Kılıç'ın adı yer aldı. (DHA)