Bayraklı Gümüşpala’da AK Parti’den istifa eden yaklaşık 800 kişilik bir grup CHP’ye katıldı. CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel yeni üyelere rozetlerini törenle taktı. Millet İttifakı olarak çıktıkları yolun “Halk İttifakı”na dönüştüğünü belirten Serdar Sandal “Süreç içinde hem Adalet ve Kalkınma Partisi’nden hem de MHP’den öyle büyük ilgi gördük ki, Millet ittifakı olarak çıktığımız yol, halk ittifakına dönüştü. Çünkü biz hiçbir ayrım yapmadan toplumun tüm kesimlerini kucakladık” diye konuştu.
Emek Mahallesi’nde gerçekleştirilen katılım törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı. Kimseyi ötekileştirmeden, toplumu kutuplaştırmadan yola çıktıklarını belirten Serdar Sandal, bu anlayışla 2014’te AK Parti’den Bayraklı Belediye Başkan Adayı gösterilen İsmail Sarı ve MHP’den Başkan Adayı gösterilen Mehmet Toptaş’ı da bünyelerine katarak toplumsal bir kucaklaşmayı sağladıklarını söyledi. AK Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan vatandaşlara seslenen Sandal şunları söyledi:
 
“Aslında bugünkü bu salonda gördüğümüz tablo, bizim arzu ettiğimiz, özlemini çektiğimiz bir tablo. Biz zaten böyle bir Bayraklıyız. Hiçbir ayrım yapmadan toplumun tamamına hizmet etmek istiyoruz. Geçmiş süreçlerde farklı siyasal partilere oy vermiş yurttaşlarımız da bugün bizimle birlikte. Bugün gelinen süreçte sizlerin bize destek olması oldukça önemli. Bütün ayrıştırmaların, tüm kutuplaştırmaların karşısında hepimiz bir aile gibi yan yana, birlikte olacağız. Vatandaşın derdini kimseyi ötekileştirmeden çözeceğiz. Sağ olsun İsmail Sarı da Mehmet Toptaş da bize bu süreçte destek oldular. Bu destek gün geçtikçe artıyor. Bugün bu tablodan rahatsız olanlara bir tek şey söylüyoruz. Biz sizin çizdiğiniz senaryonun sonucunu size armağan etmeyeceğiz. İnsanları kutuplaştırarak bir yere varılmaz”.
MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katılım töreninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yücel “Sayın İsmail Sarı’nın partimize katılımı, mücadelemize katılımı bize güç verdi, onur verdi. Onunla birlikte bu salonda bulunan vatandaşlarımızın katılımı yine güç ve onur verdi. Bizim anlayışımızda insanları ötekileştirme, ayrıştırma kutuplaştırma yok. Bizim için her şeyden önce insan var, insana değer var. Bayraklı’da da İzmir’de de bunu gerçekleştirmek için yola çıktık.  Ulu Önder Atatürk’ün bir sözü var. Mevzu vatansa gerisi teferruattır. Biz olaya vatan meselesi olarak bakıyoruz. Partimize yeni katılanlara tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki bizimlesiniz. Güç verdiniz, onur verdiniz” dedi.
ÜYE KATILIMLARI DEVAM EDECEK
CHP Bayraklı Meclis üyesi adayı İsmail Sarı’nın katıklarıyla gerçekleşen törende aralarında AK Parti Karşıyaka ilçe kurucularının da yer aldığı yaklaşık 800 kişi CHP’ye katıldı. Kendisinin de AK parti İzmir’in kurucuları arasında olduğunu hatırlatan Sarı şunları söyledi:
 
“Bugün bizim aramıza 800 arkadaşımız katılıyor. Sayın Başkan Adayımız Serdar Sandal da beni CHP’ye davet ederken ‘Gel Bayraklı’da halkımıza hizmet edelim’ dedi. Dürüst ve onurlu kişiliğinden etkilendim. Bayraklı için Serdar Başkanımla CHP’de yol almaya karar verdim. Şu anda da gerek Adalet ve Kalkınma Partisi’nde gerekse de MHP tabanında Bayraklı’da büyük bir çözülme başladı. Bunu net olarak görüyorum. Gümüşpala ve Emek mahallelerinden gerçekleşen bu toplu üye katılımları diğer mahallelerde de devam edecek”

 KİMLER KATILDI
CHP’ye katılan 800 kişi arasında AK Parti’de şu görevlerde bulunmuş isimler de yer alıyor:
 
AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, İlçe Sekreteri Eser Sarı, İlçe Başkan yardımcısı Recep Aslan, Mansuroğlu Delegesi Ahmet Yabanlı, İl Kolları Yönetim kurulu Üyesi Nazan Oğuzlar, Çiçek mahallesi delegesi Yusuf Kucur gibi isimler de yer alıyor. 
 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Gümüşpala’da 800 kişinin AK Parti’den istifa edip CHP’ye katıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, “Partimizden böyle bir istifa söz konusu değildir. Aksine son 2 ayda bizim partimize kazandırdığımız üye sayısı 5 binin üzerindedir. Ama asıl gerçeği yansıtan geçişleri önümüzdeki hafta hep beraber göreceğiz. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesi altında siyaset yapan önemli kişilerin önümüzdeki hafta bizim partimize geçişleri olacak” dedi. 
AK Parti’den CHP’ye 800 kişinin geçtiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, “Tamamen balon bir ifadedir. Bu neden kaynaklı? CHP'nin belediye başkan adayı Bayraklı’yı tanımıyor. Kimin ne kadar gücü var bilmiyor. Meclis üyesi adayı, hanımı, şoförü ve çaycısı ile toplam 4 kişi geçiş yapıyor ve bunu 800 kişi diye lanse ediyor. Emin olun bugüne kadar partimizden böyle bir istifa söz konusu değildir. Aksine son 2 ayda bizim partimize kazandırdığımız üye sayısı 5 binin üzerindedir” diye konuştu. 
AK Parti’den istifa edenlerin olmadığının altını çizen Halil Polat, “CHP’nin her zaman felsefesinde bu vardır; abartı siyaseti, popülist siyaset. Bunu her zaman yaşıyor ve görüyoruz. Her zaman kendilerinden bekleneni yaptılar. Yapmaya da devam edecekler. Ama asıl gerçeği yansıtan geçişleri önümüzdeki hafta hep beraber göreceğiz. Önümüzdeki hafta hep beraber göreceğiz, çok sürpriz geçişler olacak. Bunun ben şimdiden müjdesini vereyim. Hiç beklemediğiniz isimlerin, şu anda Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesi altında siyaset yapan önemli kişilerin önümüzdeki hafta bizim partimize geçişleri olacak. Bunun da müjdesini vermek istiyorum” dedi. 
CHP’ye geçtiği iddia edilen kişilerin AK Parti'li olduğunun muamma olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “Bunlardan bir tanesi zaten 10 yıl önce partimizle bağını koparmış bir kişi. Şu anda kendisini AK Parti'li olarak lanse ediyor ama 10 yıldır AK Parti ile herhangi bir organik bağı yok. Bu kişilerin AK Parti'li olduğu muammadır. Toplamda geçen 4 kişidir” ifadelerini kullan