Uluslararası Tohumcular Birliği (ISF)’nin yıllık ilk toplantısı 24 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında, 20 ülkeden 80 katılımcı ile İsviçre’nin Zürih kentinde yapıldı.  

Toplantıya Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği’ni temsilen, Ticaret ve Tahkim Komite Başkanı Hamdi Çiftçiler, ISF Milli Komite Koordinatörü Dr. Ali Üstün, Genel Sekreter Doç. Dr. Hamit Ayanoğlu, Fikri Mülkiyet Hakları Komite Üyesi Serdar Mart ve Hukuk Müşaviri Dr. Ayşe Saadet Arıkan katıldı.

İspanya ve İtalya’nın da yasa dışı tohum ticareti ile ilgili sunumlar yaptığı Yasa Dışı Tohum Çalışma Grubunda, TSÜAB Hukuk Müşaviri Dr. Ayşe Saadet Arıkan ülkemiz mevzuatı ve kurumlarının çağdaş ülke mevzuat ve kurumlarından farklı olmadığını vurgulayarak, ilgili yasal mevzuat, uyuşmazlıklar, ihtisas mahkemeleri ve mahkeme kararları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, Bitki Islahı Komitesi, Bitki Islahında Yenilikler Çalışma Grubu, Anti-Trust Çalışma Grubu, Sürdürülebilir Tarım Çalışma Grubu ile İllegal Tohum Ticareti konularında değerlendirmeler yapıldı. 

Toplantıya katılan TSÜAB Heyeti ile ISF Genel Sekreteri Michael Keller ve Etkinlik Komite Başkanı Camilla Perret Gentil arasında 2023 yılında İstanbul’da yapılacak olan 

Dünya Tohum Kongresi ile ilgili görüşmeler yapılarak, Ülkemiz ile ilgili gelişmeler ve bilgiler toplantıya katılanlar ile paylaşıldı.