İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Kadın Kolu üyeleri, Ödemiş’teki kadın esnaf sanatkarları ziyaret etti.

İzmir esnaf teşkilatının tek kadın oda başkanı olan Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri Odası Başkanı Hülya Çavuş’u ziyaret eden kadın kolu üyeleri, daha sonra ilçenin kadın esnafını dolaştı.

İESOB Kadın Kolu Başkanı ve İzmir Emlakçılar Odası Başkanvekili Gönül Vural, amaçlarının kadın esnaf sanatkarların önemini vurgulamak olduğunu kaydetti. 

Pozitif ayırımcılık

8 Mart Kadınlar Günü çerçevesinde yaptıkları etkinliklerle kadın esnaf sanatkarların ekonomiye ve sosyal hayata verdiği katkılara dikkat çektiklerini hatırlatan Vural, ‘Teşkilatımızın tek kadın başkanı Hülya Çavuş ile birlikte ilçede faaliyet gösteren kadın esnaf sanatkarları ziyaret ettik. Kadın esnaf sanatkarların işi daha zor. Ticari hayatta faaliyetlerini sürdürürken aynı zamanda evine, ailesine olan ödevlerini yerine getiriyorlar.’ dedi.

Kadınların faal olmasının toplumsal yaşama olumlu yansıdığını belirten Gönül Vural, ‘Kadın esnaf sanatkar sayısının fazla olması toplumsal yaşamı da olumlu etkiliyor. Sosyal ve kültürel hayata destek olan kadın esnaf sanatkarların ekonomiye de önemli katkılar vermesi, toplumların gelişmişlik düzeyini artırıyor. Böylesine önemli işlevler üstlenen kadın esnaf sanatkarlara pozitif ayırımcılık yapılması, daha fazla teşvik ve desteklerin sağlanması toplumsal huzur ve refahı da yükseltecektir’ diye konuştu.