İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) başkan Hilmi Uğurtaş ve yönetim kurulu güven tazeledi.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin 17. olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Hilmi Uğurtaş, dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler aktararak, tüm bu olumsuz koşullara ve ortama rağmen İAOSB'li sanayicilerin büyük mücadelelerle üretim ve istihdam yaratma görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti. 10 yıl öncesine kadar atık su, elektrik, yol, doğalgaz, iletişim gibi geleneksel hizmetleri gerçekleştirmesi beklenen OSB'lerin, değişen dünyanın koşullarına bağlı olarak, bugün işletmelerin rekabet güçlerine destek veren çalışmalar da yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Uğurtaş, bu konuda Bölge'de gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. Uğurtaş özellikle Bölge sanayicisinin istediği ve beklediği yetişmiş insan kaynağının temini açısından, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çok önemli bir misyon yüklendiğini belirterek, "Okulumuz sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de örnek gösterilen bir okul haline geldi" dedi.
 
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Uğurtaş, İAOSB'yi ziyaret eden belediye başkan adaylarına sanayicilerin beklentilerini ve taleplerini aktardıklarını belirterek, 31 Mart sonrası söz konusu konuların takipçisi olacaklarını söyledi.
 
2018 yılı hesapları ile Yönetim ve Denetim Kurullarının ibra edildiği gerçekleştirildiği genel kurulda, 2019 yılı faaliyet programı kabul edilerek, Bölge bütçesi 547 milyon TL'ye bağlandı. Ardından 4 yıl için görev almak üzere yapılan seçimlerde, Hilmi Uğurtaş başkanlığındaki; M. Fatih Uysal, M. Atilla Baysak, Sinan Atik ve Mehmet Karahaliloğlu'ndan oluşan yönetim kurulu güven tazeledi.
 
Seçim sonrasında teşekkür konuşması yapan Uğurtaş, "Bugün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'de örnek gösterilen, önder OSB'lerden biri haline gelmesi, sizlerin katılımı ve bizlere verdiği destek sayesinde gerçekleşmiştir. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerden aldığımız güç ile verdiğiniz bu desteğin sorumluluğunu bilerek, sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)