Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik gerçekleştirilen İslamofobik terör saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başladı. Hayatı kaybeden isimlerden 71 yaşında Daoud Nabi'nin başka bir kişinin önüne kendini attığı, Naeem Rashid'in ise saldırganın üstüne atlayarak silahını almaya çalıştığı öğrenildi.
 
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde gerçekleşen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının kurbanlarının kimlikleri belirlenmeye başlandı.
 
Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin 71 yaşındaki Daoud Nabi olduğu belirlendi. Nabi'nin oğlu Omar Nabi, polisin kendisine babasının başka bir kişinin önüne kendini attığı ve bu sırada vurulduğunu söylediğini belirtti.
 
Konuyla ilgili konuşan Omar Nabi, "O burada sığınmacı olan herkese yardım etti. Eğer Filistin, Irak veya Suriye'denseniz, elini ilk uzatan o olurdu." ifadelerini kullandı.
 
Bir mühendis olan Daoud Nabi'nin, 80'lerdeki Sovyet işgali sırasında ailesiyle birlikte Afganistan'dan Yeni Zelanda'ya göçtüğü ifade edildi. Nabi'nin burada bir cami kurduğu ve yerel Afgan topluluğuna başkanlık ettiği öğrenildi.(HABERTÜRK)
 
İKİNCİ DURUŞMASI 5 NİSAN'DA
BBC'de yer alan habere göre 49 cinayetle suçlanan Tarrant, kefaletle serbest bırakılma talebinde bulunmadı. Gözaltı süresinin uzatılmasına karar verilen zanlı, 5 Nisan’da yeniden mahkemeye çıkarılacak. New Zealand Herald gazetesi, saldırganın duruşma sırasında 'beyaz ırkın üstünlüğünü' savunanlar arasında yapılan bir el işareti yaptığını da okurlarıyla paylaştı.