İzmirli Başkanlar CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i ağırladı. İzmir ile ilgili önemli konuları gündeme getiren İzmirli başkanlar, Soyer’in İzmir projelerini dinledi.

İzmir Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın bu ayki konuğu CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu. İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde Kemeraltı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlenen toplantıda İzmirli başkanlar, sürdürülebilirlik, liman, meslek liseleri, tarım, trafik gibi konuları gündeme getirdi.

“Başkan adaylarını ağırlıyoruz”

Toplantıyla ilgili bilgi veren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam yerel seçimler öncesinde Başkanlar Kurulu Toplantısında belediye başkan adaylarını ağırlayarak projelerini dinlediklerini ve İzmirli başkanların kentin gelişimi için önerilerini paylaştıklarını söyledi. Geçen ay Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi ağırladıklarını hatırlatan Susam, “Mart ayı İzmir Başkanlar Kurulu Toplantımızın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer oldu. Bu sayede Soyer’in projelerini dinledik. Biz de İzmirli başkanlar olarak sorularımızı ve proje önerilerimizi kendilerine sunduk” dedi.

Toplantının ev sahipliğini yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşa hizmet edecek, projeleri ile kent yaşamını daha da yaşanabilir hale getirecek başkanların yeni dönemde seçilmesini istediklerini söyledi. Özgener, bütün başkan adaylarına da başarı dileklerini iletti.

“Demokrasiyi içselleştireceğiz”

İzmir’i birlikte yöneteceklerini vurgulayan Tunç Soyer, “Her şeyi ben bilirim, ben yaparım anlayışı yerine sürdürülebilir kalkınma hedeflerine kamu, kurum ve kuruluşları ve STK’larla beraber çalışarak ulaşacağız. İzmir’in gelişimini destekleyecek projeleri hep birlikte konuşarak, tartışarak hayata geçireceğiz. Yerel yönetimde demokrasiyi içselleştireceğiz. Bu şehri birlikte yöneteceğiz” dedi. Turizm, gastronomi, jeotermal konusunda İzmir büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Soyer, “Bu potansiyeli hep beraber harekete geçireceğiz. Kırsal kalkınmayı sürdüreceğiz, İzmir’in EXPO adaylığı için tekrar başvuracağız, Batı Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni kuracağız, özel müzeciliğin yaygınlaşmasını sağlayacağız. Bu müzeler içinde deniz ve denizcilik müzesi mutlaka olmalı’ dedi. Alsancak Limanı’nı aktif ve verimli kullanmaları gerektiğini söyleyen Soyer, “Liman kenti olan İzmir bu özelliğini korumayı sürdürmeli. Büyükşehir Belediyesi’nin içinde olduğu bir yapı ile Liman yönetilmeli” dedi.

“Elektrik fabrikası için teklif vereceğiz”

Tarihi Elektrik Fabrikası’na İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak teklif vereceklerini belirten Soyer, “Kültür ve Sanat İzmir’in köklerinde var. Sadece bu elektrik fabrikası değil, Alsancak’taki Tekel Fabrikası da ele alınarak bu yapıların kültür ve sanat alanı olarak düzenlenmesi gerekiyor. Bunları hayata geçirmek için çalışırken, aynı zamanda dünyadan önemli sanatçıları İzmir’de buluşturacak büyük bir festival organize edeceğiz. Tüm bunları da Başkanlar Kurulu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu gibi yapılarla işbirliği içinde yürüteceğiz. Tüm bu projeler için finansmanda da zorluk yok” dedi.

Genç işsizler için kent akademileri

Aynı zamanda işsiz gençler için kent akademileri de kuracaklarını söyleyen Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabi kültür sanata verdiğimiz önem kadar genç işsizler için de projeleri hayata geçireceğiz. Onlardan biri de mesleki eğitimler vereceğimiz kent akademileri olacak. Köy enstitüleri gibi yapıları hayata geçirirken, doğru yapıda meslek lisesi gibi eğitim kurumları ile nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılama yoluna gideceğiz. Gençleri uyuşturucudan korumak için spora yönelmelerini sağlayacak alanlar yaratacağız. Organize Sanayi Bölgeleri kurulması için EBSO, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası’yla birlikte ortak kararlar alma hedefimiz var”