EGE MECLİSİ - İzmir'in Bornova ilçesinde Mehmet Güneş (40), baldızı Fatma Yıldız'ı (37) tabanca ile vurup öldürdükten sonra intihar etti.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında İnönü Mahallesi Özdar Caddesi'nde meydana geldi. Fatma Yıldız çocuk parkında otururken, bu sırada yanına gelen eniştesi Mehmet Güneş geldi. Güneş, tabancasını çıkarıp Yıldız'a peş peşe ateşledi. Yıldız, vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, bu kez Mehmet Güneş, tabancayı kendi başına dayayıp tetiği çekti. Silah sesleri üzerine parka polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güneş ve Yıldız, gelen ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan enişte ve baldızı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılmadı. 

Yıldız ve Güneş'in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

YAKINLARI ŞAŞKIN

Çocuk parkında, baldızı Fatma Yıldız'ı (37) tabancayla 5 yerinden vurarak öldürdükten sonra, aynı silahla intihar eden Mehmet Güneş'in (40) ve baldızının yakınları, polise verdikleri ifadede çok şaşkın olduklarını ve olayın neden yaşandığına dair herhangi bir fikirlerinin olmadığını söyledi.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında İnönü Mahallesi Özdar Caddesi'nde meydana geldi. İnşaat işleriyle uğraşan 2 çocuk babası Mehmet Güneş, çocuk parkında oturan 4 çocuk annesi baldızı Fatma Yıldız'ın yanına gitti. Güneş, tabancasını çıkarıp ateşledi. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yıldız, kanlar içerisinde yere yığıldı. Güneş, ardından aynı tabancayı başına dayayıp, ateşledi. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, Yıldız ve Güneş'i Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak iki yaralı da doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Güneş'in ve Yıldız'ın cansız bedenleri, savcının incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Olayın ardından, her iki tarafın aile ve akrabalarının ifadeleri alındı. Tüm akrabaların ifadelerinde çok şaşkın olduklarını ve olayın neden yaşandığına dair herhangi bir fikirlerinin olmadığını söyledi. 

Yıldız ve Güneş'in cenazeleri, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarınca teslim alındı. (Halil İbrahim KARABIYIK/DHA)