AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında İzmir Valiliği’nce düzenlenen "İzmir Gönül Elçileri Merkez Buluşması"na katıldı.

Toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla yürütülen projelere verilen desteklerin önemine değinen Zeybekci, “Bugün burada gördüğümüz projeler hem takdire şayan hem de geleceğimiz için çok önemli çalışmalar. Koruyucu Aile Projesi’nden, Sıfır Atık Projesi’ne, erken kanser teşhisinden, hasta ziyaretlerine kadar her biri yüreklere dokunan projeler. İnanıyorum ki “Gönül Elçileri" projesi toplumda gönüllülük kavramıyla ilgili daha yaygın bir farkındalık yaratacaktır. Ben de önce bir anne ve birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren bir iş kadını olarak “Gönül Elçileri”ni destekliyor ve bu çalışmalarda emeği geçen, yüreğini ortaya koyan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 PARK SORUNU BÜYÜK

 Daha sonra ev ziyaretlerine devam eden Zeybekci, İzmir’in sorunları arasında en önemli sorular trafik yoğunluğu ve şehrin mimarisi yönünden geldi. Zeybekci, “Gittiğimiz birçok evde hemşehrilerimiz ulaşımdan yana çok dertliler. Trafik sorunu gün geçtikçe artan ve ne yazık ki kronikleşen bir problem haline geldi.  Aynı şekilde park yeri konusunda ciddi sorunlar var. Bunların hepsi eşim Nihat Zeybekci’nin projelerinde çözümü olan ve İzmir’i geleceğe taşıyacak projeler” dedi.

Eşim Niihat Zeybekci, özellikle yatay mimari konusunun üzerinde çok duruyor” diyen Ayşen Zeybekci, “Gerek yatay mimari kullanımı, gerek İzmir’in tarihi dokusunu bozmadan düzenlenip oluşturulacak, yeni alanlar İzmir’i bambaşka bir kent haline getirecek ve dünya çapındaki modern kentlerden biri yapacaktır. Zaten İzmir’e yakışan da budur” diyerek sözlerini noktaladı.