Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 'yabancı' olduğu iddialarına yanıt vererek, "Burası Çeşme. Ne karanlığa geçit var, ne de yerli yabancı diye ayırmak isteyenlere... Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler" dedi.

Coşku dolu Mahalle toplantılarını sürdüren Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, 400'ü aşkın araç konvoyuyla Çeşme çarşısından geçerek, Şifne ve Yalı Mahallesi sakinleri ile buluştu. Şifne ve Yalı Mahallesi'nde coşkuyla karşılanan Oran, yakılan meşalelerin arsasından geçerek, mahalle sakinleri ile kucaklaştı. 

"Dördüncü kez sandıkta yenileceksin"

Eşi Nuriş Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci ve Belediye Meclis Adayları ile birlikte mahalle sakinlerini selamlayan Oran, yaptığı konuşmada, daha önce 3 kez seçim yenilgisi yaşayan rakibi ile ilgili olarak, "Cumhuriyetçiler seni 3 defa sandıkta yendi. Yetmedi mi? 31 Mart'ta dördüncü kez yenileceksin. Burası Çeşme. Ne karanlığa geçit var, ne de yerli yabancı diye ayırmak isteyenlere... 'Bu Eko nereden çıktı' diyorlar. Eko, Balkan Harbi'nde, Selanik'in Eğriboz'undan askere gitmiş,  Birinci Dünya Savaşı'nda Arap çöllerinden sonra, Mustafa Kemal'in ordusu ile, Kuvay-ı Milliye süvarisi olarak  9 Eylül'de İzmir'e girmiş Yusuf Selahattin Eğriboz'un torunu. İsmet Paşa'nın, gururla 2 dönem İzmir Milletvekilliğini yapmış Hüseyin Ekrem Oran'ın da torunuyum. Babam, 1969'da Çeşme'de esnaflığa başlamış, annem 1956'dan beri Ilıca'da aynı evde oturuyor. Sene 1985, Çeşme Festivali'nde, daha 14 yaşımda gönüllü Fransızca rehberliği yaptım. 1992 yılında, Çeşme Festivali'nin Genel Koordinatörü'ydüm. Eko buralardan geliyor. Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler" diye konuştu. 

"Yüzü gülen bir Çeşme için adayım"

Herkese daha çok iş, herkese daha çok aş için aday olduğunu söyleyen Oran, "Daha mutlu, yüzü gülen bir Çeşme için adayım. Benim yüzüm gülüyor, hatta her konuşmamdan sonra da oynuyorum. Oynadığım için, 'bundan başkan olmaz' diyorlar. Ben, halay da çekerim, zeybek de oynarım, çifte telli de oynarım, horon da teperim. Sana ne? Siz ve iktidarınız, benim halkımın yüzünü güldürmek için değil, ağlatmak için mi varsınız? Siz, hep insanları üzmek için mi varsınız? Siz, ne esnaf bıraktınız, ne sanayici. Ne emekli bıraktınız, ne emekçi. Herkesi tarumar ettiniz. Ben, Çeşme'nin yüzünü güldürmek için geliyorum. Ben, her zaman olduğu gibi, Çeşmeli'nin hem iyi gününde, hem de kötü gününde yanında olacağım" şeklinde konuştu. 

"Böyle siyaset yaptığın sürece Atatürkçülüğün sorgulanacak"

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Oran, "'Kimse benim Atatürkçülüğümü sorgulamasın' demiş. Sen böyle siyaset yapmaya devam ettiğin sürece, sadece Ekrem Oran değil, bütün Çeşmeliler senin Atatürkçülüğünü sorgulayacak. Bizi yönümüz, Cumhuriyet devrimlerinin aydınlığı, bizim yolumuz, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının açtığı aydınlık yol. 31 Mart'ta bize düşen, ilelebet payidar kalmasını istediğimiz bu Cumhuriyet'e 'reklam arası' diyenleri sandığa gömmek" dedi. 

Sağlık Polikliniği projesi hakkında açıklamada bulunan Oran, "'Sağlık polikliniği açacağım, kardiyolog getireceğim' deyince, 'hastaneyi C sınıfından B sınıfına geçirdik, artık kardiyolog da olacak, nöroloji de, yoğun bakım da' dediler. İnanıyor muyuz? Ben inanmak istiyorum. Hastane, bizim hastanemiz. Alıp gidemezler. Ama aynı havaalanı gibi, Şifne Yat Limanı gibi sözde bırakabilirler. İnşallah hastanemize kardiyolog gelir. Geldi, geldi... Gelmezse, Ekim ayında  Çeşme Belediyesi Doktor Tayfun Sağlık Polikliniği Çeşme'ye hayırlı uğurlu olsun" diye kaydetti. 

"Alaçatı Belediye Hizmet Binamız 19 Mayıs'ta açılacak"

Belediye Hizmet Binaları projesi hakkında da açıklamada bulunan Oran, "19 Mayıs'ın 100. yıldönümünde, 1873 yılında açılan ve yüzde 99,9 hayır oyu çıkmasına rağmen kapatılan Alaçatı Belediyemiz'de ilk hizmet binamızı açıyoruz. 19 Mayıs 2019'da, Alaçatı hizmet binamızı hep birlikte açacağız. Hemen arkasından da Dalyan, Çiftlik, Reisdere, Ildır, Germiyan, Ovacık, Ilıca'da belediye hizmet binalarımızı açarak, belediye hizmetlerini ayağınıza getireceğiz" diye belirtti. 

"Yaşlılarımıza huzur evinde sonbaharlarını yaşatacağız"

Projeleri arasında yer alan huzur evi hakkında da bilgi veren Oran, "Çeşme'nin 43 bin 400 nüfusu ve 33 bin 778 seçmeni var. Bu da Çeşme'nin nüfusunun yaşlı olduğunu gösteriyor. 'Ben gencim' demeyelim, yaşlılık yarın kapıda. Çeşme Belediyesi Huzur Evi geliyor. Artık büyüklerimiz, kök saldıkları bu güzel topraklardan, ailelerinden, akrabalarından, komşularından uzaktaki huzur evlerinde yaşamayacaklar. Biz onlara, sevdikleri Çeşmemiz'de sonbaharlarını yaşatacağız. Sosyal faaliyetlerle uğraşabilecekleri, ister yatılı, isterse günübirlik kalabilecekleri huzur evi hizmete girecek" diye açıkladı.